Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Zwartboek

Black Book 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2006Kesto: 145 minuuttia
Julkaisija: A FilmKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8716777927410

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (A Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Paul Ver­hoe­ve­nin so­tad­raa­ma ker­too ta­ri­nan ko­ti­rin­ta­mal­ta mie­hi­te­tystä Hol­lan­nis­ta.

Paul Ver­hoe­ve­nin so­tad­raa­ma ker­too ta­ri­nan ko­ti­rin­ta­mal­ta mie­hi­te­tystä Hol­lan­nis­ta. Koh­ta­lo sa­vus­taa va­rak­kaan juu­ta­lai­sen per­heen tyttä­ren (Ca­ri­ce van Hou­ten) ulos pii­lo­pai­kas­taan ja kes­kel­le ko­ti­kau­pun­kin­sa vas­ta­rin­ta­liik­keen vaa­ral­li­sia ku­vioi­ta.
Väi­teys­ti useam­paan to­si­ta­ri­naan pe­rus­tu­va elo­ku­va on tyy­li­puh­taas­ti teh­ty toi­sen maail­man­so­dan jännä­ri. Kaik­ki miljöön de­tal­jit vas­ta­rin­ta­liik­keen saa­mas­ta eng­lan­ti­lai­ses­ta avus­ta ar­keen pe­ri­hol­lan­ti­lai­sen kylän rai­til­la kals­kah­ta­vat oi­keil­ta, eivätkä hah­mot ole niin kiil­to­ku­va­mai­sia kuin en­si al­kuun voi­si odot­taa. Ta­pah­tu­mat kul­ke­vat pai­koin help­po­jen sat­tu­mien va­ras­sa, mut­ta ko­ko­nai­suus on tästä huo­li­mat­ta hyvä. Ta­ri­nas­sa pa­ha on pa­haa, mut­ta sen kat­vees­ta löy­tyy myös in­hi­mil­li­sem­piä sä­vyjä — eikä ko­ti­pesäkään ole ai­van niin kiil­to­ku­va­mai­nen kuin his­to­rian­kir­jat asiat usein esittävät. Pääo­san Ca­ri­ce van Hou­ten (mm. Ga­me of Th­ro­nes) on niin ikään mai­nio san­ka­ri­tar ta­pah­tu­mien kes­ki­pis­teessä.
Tässä ko­ti­kentällään pe­laa­va hol­lan­ti­lai­nen Ver­hoe­ven (mm. Ro­bo­cop, Stars­hip Troo­pers, Show­girls) on ko­to­naan ison pro­duk­tion luot­si­na, jo­ka ei vie­ras­ta to­ta­li­ta­ris­min ke­vyttä kom­men­toin­tia tai alas­to­muu­den esittä­mistä. Jäl­kimmäi­sen suh­teen tässä mennään mil­tei koo­mi­siin mit­toi­hin, mut­ta de­ka­dent­ti kuo­si is­tuu hy­vin so­dan luo­maan ja mo­raa­lil­taan lä­peensä epämääräi­seen ti­lan­tee­seen.

Kuva

Komeasti lavastettu, puvustettu ja valaistu kuva näyttää viimeistä piirtoa myöten aidolta elämältä - ja samalla eurooppalaisista juuristaan huolimatta kimaltelevimmalta Hollywoodilta. Filmirae nostaa paikoin päätään, mutta vain tuodakseen tapahtumille ripauksen rosoista uskottavuutta.

Ääni

Hollanninkielinen ääniraita istuttaa sekin katsojan keskellä tapahtumia. Konetuli, kabareemainen irrottelu ja kaikki elämänkirjo siinä välillä toistuu uskottavasti.

Ekstrat

Ekstraton. Kyseessä on hollantilainen julkaisu, joka on tekstitetty englanniksi. (IJ)
30/03/2023

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy