Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Hehkuva kaupunki

City of Ember 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: Atlantic FilmKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 6438194002533

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Atlantic Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ju­les Ver­nen klas­si­kon kääntö­puo­lek­si aset­tu­va tie­teis­sa­tu ker­too maa­pal­lon uu­me­nis­sa elävästä ih­mis­kun­nas­ta, jo­ka pa­kon edessä ha­keu­tuu ta­kai­sin koh­ti pin­taa.

Ju­les Ver­nen klas­si­kon kääntö­puo­lek­si aset­tu­va tie­teis­sa­tu ker­too maa­pal­lon uu­me­nis­sa elävästä ih­mis­kun­nas­ta, jo­ka pa­kon edessä ha­keu­tuu ta­kai­sin koh­ti pin­taa. Viih­dyttävän len­no­kas ta­ri­na ja vir­keäs­ti pens­selöi­ty maail­ma ve­toa­vat vai­vat­ta, eivätkä tun­nu ko­pioil­ta mistään aiem­min näh­dystä.
Ni­mekkäästä näyt­te­lijä­kaar­tis­ta huo­li­mat­ta elo­ku­va flop­pa­si lip­pu­luu­kul­la. Flo­pis­ta huo­li­mat­ta ky­seessä on jän­nittävä, omin­ta­kei­nen ja nuor­ten­kir­jo­jen ta­paan viih­dyttävä seik­kai­lu, jo­ka vieläpä ker­too elo­ku­van mit­tai­sen ta­ri­nan sor­tu­mat­ta ai­nai­seen jat­ko-o­sien pe­taa­mi­seen. Sil­ti täy­sin ei voi vält­tyä aja­tuk­sel­ta, että ase­tel­mas­ta ja miljööstä oli­si voi­nut saa­da enemmän­kin ir­ti. Hyvä kui­ten­kin näin­kin.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Jean­ne DuP­raun sa­man­ni­mi­seen ro­maa­niin (2003).

Kuva

Komeasti lavastettu kuva on mielikuvituksekas ja teknisesti pätevä. Jäsentynyt ja rikas kuva on mainio, eivätkä trikkivatkaan keskimäärin repeile pahasti saumoistaan. Kuvan osalta vaikutelma onkin varsin pätevä ja ilmiselvästi antaumuksella luotu.

Ääni

Ääniraita on suhteessa vaatimattomampi ja hieman lattea mahdollisuuksiinsa nähden. Äänimaisema jättää vaikutelman, että lähtökohdat ovat kyllä mielikuvituksekkaasti kohdallaan, mutta jossakin vaiheessa jälki- tai levytuotannon aikana spaghetit ovat menneet sotkuun. Lopputulos on vaivattoman selkeä, mutta vajavainen. Suomenkielistä dubbausta ei ole tarjolla.

Ekstrat

Ekstroissa kolme koostetta. (IJ)
16/08/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy