Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Väkivallan vihollinen

Death Wish 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1974Kesto: 93 minuuttia
Julkaisija: MGMKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA Stereo
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5060057211731

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (MGM) ellei toisin mainita.

Elokuva

Me­nes­tyvä newyor­ki­lai­nen ark­ki­teh­ti me­nettää per­heensä ko­ko kau­pun­kia pii­naa­vien vä­ki­val­lan­te­ko­jen aal­los­sa.

Me­nes­tyvä newyor­ki­lai­nen ark­ki­teh­ti (C­har­les Bron­son) me­nettää per­heensä ko­ko kau­pun­kia pii­naa­vien vä­ki­val­lan­te­ko­jen aal­los­sa. Ko­ko kau­pun­gin alis­tut­tua vä­hin elein vä­ki­val­lan ar­ki­suu­teen päättää mies tehdä jo­ta­kin asial­le. Oman kä­den oi­keus läh­tee tässä suk­ka­laa­ti­kos­ta ja pää­tyy pien­ka­lii­pe­ri­seen oi­keu­den ja­ka­mi­seen.
Neljään jat­ko-o­saan joh­ta­nut vä­ki­val­tajännä­ri on elo­ku­va, jo­ka on help­po tuo­mi­ta hal­pa­na vä­ki­val­ta­viih­teenä. Sitä­kin tämä on, mut­ta en­simmäi­sen Ram­bon lail­la elo­ku­val­la tun­tuu myös ole­van sa­no­man­sa. Char­les Bron­son on vii­leänä vii­li­pyt­tynä ja hil­li­tys­ti kei­ka­roi­va­na san­ka­ri­na mies pai­kal­laan ruo­ti­maan vää­ryy­den no­peu­tet­tua ja yliam­pu­vaa hy­vi­tystä. Tai mitä sitä nyt ruo­ti­maan — Bron­so­nin tyy­li on an­taa te­ko­jen pu­hua puo­les­taan ja ti­lan nii­den ympä­rillä lisätä mer­ki­tyk­sensä. On­ko mies tässä san­ka­ri vai an­ti­san­ka­ri jää kat­so­jan pää­tettäväk­si, mut­ta lähtö­koh­dat ovat in­hi­mil­li­sen luon­te­vat ja lop­pu­tu­le­ma niin mo­ni­ja­koi­nen että kau­pun­gin val­taa­pitävät­kin ha­lua­vat lykätä päänsä­ryn muil­le.
Saa­gan kat­so­mi­nen kan­nat­taa oi­keas­taan jättää tähän osaan.

Kuva

Ikäisekseen upea kuva on vakaa, luonteva ja niin väritoistoltaan kuin yksityiskohtiensa hallinnaltaan mainio. Alati jäsentynyt kuva yltää päivönvalossa mainioon toistoon eivätkä runsaat yö-otoksetkaan puuroudu hallitsemattomasti.

Ääni

Musiikkiraitaa myöten siisti ääniraita toistaa Charles Bronsonin ulosannin tarkoituksellisen tasapaksusti ja toistuvan väkivallan funktionaalisen kapellimestarimaisesti. Se mitä äänitehosteiden iskusta jää uupumaan korvautuu tarinalla eikä tehosta puutuu lopulta piiruakaan.

Ekstrat

Ekstroissa traileri. Elokuva on tässä arvosteltu osana sarjan kaikki viisi osaa sisältävää boksia. Brittipainos. (IJ)
26/01/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy