Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Star Trek I - The Motion Picture - Remastered

Star Trek - The Motion Picture 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1979Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 88065EAN: 7332431994546

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­tar Trek siir­tyi pik­ku­ruu­dul­ta val­ko­kan­kaal­le va­ka­vail­mei­senä täh­ti­sin­fo­nia­na, jos­sa En­terp­ri­se läh­tee pysäyttämään maa­ta uh­kaa­van tun­te­mat­to­man mas­san.

S­tar Trek siir­tyi pik­ku­ruu­dul­ta val­ko­kan­kaal­le va­ka­vail­mei­senä täh­ti­sin­fo­nia­na, jos­sa En­terp­ri­se läh­tee pysäyttämään maa­ta uh­kaa­van tun­te­mat­to­man mas­san. Ko­meas­ti ku­vi­tet­tu elo­ku­va her­kut­te­lee fan­tas­ti­sil­la miljöillä, re­von­tu­li­mai­sil­la ava­ruus­vis­toil­la ja en­nen kaik­kea lä­hi­ku­viin puu­na­tul­la En­terp­ri­sel­la.
Ta­ri­na tun­tuu pitkään me­kaa­ni­ses­ti elo­ku­va­mit­taan ve­ny­te­tyltä ja tun­nel­mal­taan jäykältä tv-jak­sol­ta, mut­ta 2001:stä komp­paa­vat kään­teet pu­hal­ta­vat ta­pah­tu­miin eloa. Lo­pul­ta ky­seessä on rau­hal­li­sen vä­ki­val­la­ton, poi­ka­mai­sen elämän­myön­tei­nen ja re­hel­li­ses­ti aa­vis­tuk­sen nört­timäi­nen tie­teis­seik­kai­lu — ai­van ku­ten tre­keiltä on to­tut­tu odot­ta­maan­kin.

Kuva & ääni

Kuvanlaatu jää useissa efektiosioissa epäskarpiksi, mutta valtaosa elokuvasta näyttää asiallisen terävältä ja moitteettoman levolliselta. Rakeisuus ja roska ovat pääosin hyvin hallinnassa ja puhdas, vivahteikas väritoisto täydentää näyttävän periodiscifi-ilmeen. Häviötön Dolby TrueHD -ääniraita kuulostaa kaikinpuolin hyvältä ja levittää tapahtumia virkeästi tilaan. Erityisesti elokuvaa varten aikoinaan uudelleen viritelty teemamusiikki soi komeasti. Subbari pääsee kevyellä verryttelyllä tapahtumien keskittyessä rekisterin yläpäähän, mutta kokonaisuus on tasapainoinen ja tyylikäs.

Ekstrat

Ekstroissa leppoisan triviapitoinen uusi fanikommenttiraita, kuvan päälle avautuva tietopankki, mainio kooste elokuvan syntyprosessista (HD 11 min.), kooste statisteiksi päässeiden fanien jälleennäkemisestä (HD 10 min.), faktavideo V'Geristä (HD 4 min.), teaseri (HD) ja traileri (HD). Lisäksi mukana on aiemmilta DVD-julkaisuilta tuttuina lisukkeina poistettuja kohtauksia (8 min.) ja sarja tv-spotteja (4 min.). Kommenttiraitaa ja trailereita lukuun ottamatta ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)
15/12/2009
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy