Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Summer in February

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2013Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083008161

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Genre

Elokuva

Vuo­teen 1913 si­joit­tu­va brit­tid­raa­ma Cor­nwal­lin ran­noil­le syn­ty­neestä tai­te­li­joi­den yh­teisöstä.

Vuo­teen 1913 si­joit­tu­va brit­tid­raa­ma Cor­nwal­lin ran­noil­le syn­ty­neestä tai­te­li­joi­den yh­teisöstä. To­si­ta­pah­tu­miin poh­jau­tu­van ta­ri­nan kes­kiössä on tai­de­maa­la­ri Alf­red Cum­mings, tämän us­kol­li­nen ystävä kap­tee­ni Gil­bert Evans ja mo­lem­pien miek­kos­ten silmään osu­nut omaa tietään et­sivä nuo­ri nai­nen Flo­ren­ce Car­ter-Wood.
O­min­ta­kei­nen, mut­ta poh­jim­mil­taan hy­vin kylmä­kis­koi­nen kol­miod­raa­ma kieh­too, mut­ta ei eläh­dytä. Tun­teet pu­ser­tu­vat tästä jää­pa­las­ta pa­ko­te­tus­ti, mut­ta sa­mal­la kai­kes­sa ar­ki­ses­sa ru­jou­des­sa on kui­ten­kin enemmän omaa kuin tu­si­nas­sa kes­kin­ker­tai­sia ro­mant­ti­sia hat­ta­roi­ta. Näistä ai­tou­den pil­kah­duk­sis­ta lie­nee kiittä­mi­nen ker­to­muk­sen poh­jal­la ole­vaa to­si­ta­ri­naa, mut­ta hy­vistä lähtö­koh­dis­ta huo­li­mat­ta elo­ku­va ei ky­ke­ne, tai ei us­kal­la, heittäy­tyä täy­sin ta­ri­naan­sa.
Epäus­kot­ta­va ja me­kaa­ni­ses­ti tem­poi­le­va elo­ku­va avau­tuu hyvällä tah­dol­la, mut­ta syitä täl­lai­seen ja­lo­mie­li­syy­teen on vähän. Cor­nwal­lin tar­joa­ma miljöö on kau­nis ja näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­set funk­tio­naa­li­sen ve­toa­via, mut­ta millään sa­ral­la ei nähdä suu­ria on­nis­tu­mi­sia. Se­kin mik­si tämä voi­si tun­tua kesältä kes­kellä kolk­koa Eng­lan­ti­lais­ta kevät­tal­vea jää tässä fil­ma­ti­soin­nis­sa kat­so­jan mie­li­ku­vi­tuk­sen va­raan.

Kuva & ääni

Asiallisen jäsentynyt ja kylmäsävyinen kuva luo hyvin syystalven tunnelmaa, jossa ainoa lämmön pilkahdus tuntuu löytyvän takkatulen äärestä. Jälki on parhaimmillaan miellyttävän erottelevaa, mutta monin paikoin valkoinen tuntuu palavan puhki ja yksityiskohdat puuroutuvat häiritsevästi. Ääniraita on sävyltään aavistuksen kolkko, mutta tämä tuntuu istuvan hyvin kokonaisuuteen. Tekstitykseen on eksynyt lukuisia käännösvirheitä jo heti elokuvan alkumetreillä, mutta mitään suoranaisesti katastrofaalista ei kuitenkaan nähdä.

Ekstrat

Ekstrojen parhaimpia paloja edustavat tositarinasta romaanin kirjoittaneen Jonathan Smithin (5 min.), ohjaajan (4 min.) ja Gibertin pojan David Evansin (9 min.) lyhyet haastattelut, joista viimeisin tosin kärsii pahasta tuulen aiheuttamasta kohinasta. Lisäksi mukana on kooste kuvauksista (3 min.), juontamaton montaasi kuvauksista (6 min.) ja muiden tekijöiden haastatteluita (yht. 14 min.). (IJ)
27/10/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy