Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Nuori Sherlock Holmes – Pelon pyramidi

Young Sherlock Holmes – Pyramid of Fear 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1985Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018025837

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mer­kil­lis­ten it­se­mur­hien aal­to vai­vaa nuo­ren Sher­lock Hol­me­sin opi­nah­joa, mut­ta Oc­ca­min par­ta­veit­sen si­jaan tämä on tehtävä oras­ta­vil­le ä­ly­nys­tyröil­le.

Mer­kil­lis­ten it­se­mur­hien aal­to vai­vaa nuo­ren Sher­lock Hol­me­sin opi­nah­joa, mut­ta Oc­ca­min par­ta­veit­sen si­jaan tämä on tehtävä oras­ta­vil­le ä­ly­nys­tyröil­le. Seik­kai­lu ei pe­rus­tu Sher­lock Hol­me­sin ta­ri­noi­hin, vaan on nii­den in­noit­ta­ma esinäytös.
S­te­ven Spiel­ber­gin tuot­ta­ma seik­kai­lu ot­taa in­noi­tuk­sen­sa Sir Art­hur Co­nan Doy­len ta­ri­nois­ta ja Spiel­ber­gin omis­ta Ama­zing Sto­ries -jännä­reistä ker­toak­seen ta­ri­nan nuo­res­ta Sher­lock Hol­me­sis­ta. Tun­nel­ma on mai­nio, mys­tee­ri her­kul­li­sen suu­rie­lei­nen ja egyp­to­lo­gias­ta am­men­ta­vat eri­kois­tee­hos­teet pe­rin mui­kei­ta. Pu­ris­tien mie­leen tämä ei välttämättä ole, mut­ta poi­ka­mai­se­na seik­kai­lu­na epi­so­di ot­taa vai­vat­ta paik­kan­sa eikä tun­nu millään muo­toa hau­dan ryöstöltä — tai jos sitä lä­hes­tytään­kin niin vai In­dia­na Jo­ne­sin tun­te­mas­sa mer­ki­tyk­sessä.

Kuva

Kiitettävä kuva on skarppi ja vakaa tavalla, joka näyttää koriste-esineiden yksityiskohdat painajaisjaksoissa ja luomet pääosan kasvoilla. Väritoisto on viktoriaanisen hillttyä ja jopa rajoittunutta, mutta tämä kaikki menee ilmeikkyydeen nimiin. Erikoistehosteet — erityisesti henkiinheräävä lasimaalaus — olivat aikoinaan tapauksia, ja yhä hyvässä iskussa. Kokonasiuutena jälki on ihastuttavan vakaata ja vuosistaan huolimatta jäsentynyttä.

Ääni

Ääniraita jää hivenen ohueksi, mutta niin dialogi kuin hillitty musiikkiraitakin toistuvat puhtaasti.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
29/06/2023

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy