Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Elephant

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2003Kesto: 78 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 107914EAN: 6416335177111

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Gus Van San­til­le oli­si ol­lut hel­poin rat­kai­su her­ku­tel­la Co­lum­bi­nen kou­lun ta­pah­tu­mil­la ja ku­va­ta tap­pa­jien val­mis­tau­tu­misp­ro­ses­sia.

Gus Van San­til­le oli­si ol­lut hel­poin rat­kai­su her­ku­tel­la Co­lum­bi­nen kou­lun ta­pah­tu­mil­la ja ku­va­ta tap­pa­jien val­mis­tau­tu­misp­ro­ses­sia. Odo­te­tuim­man re­sep­tin si­jaan hän on va­lin­nut täy­sin toi­sen­lai­sen lä­hes­ty­mis­suun­nan.
E­lep­hant ku­vaa ta­val­li­sen high sc­hoo­lin elämän­me­noa eräänä aa­mupäivänä vuon­na 1999. Ve­rilöy­lyä edeltävä tun­ti muo­dos­taa ää­rettömän te­hok­kaan ja traa­gi­sen ku­van ympä­ristön syn­nyttä­mistä vaa­ti­muk­sis­ta ja kil­pai­lua­se­tel­mis­ta. Käytävät ovat täynnä tyh­jiä kes­kus­te­lu­ja käy­viä mur­heel­li­sia kas­vo­ja.
Oh­jaa­ja rin­nas­taa kou­lun ta­pah­tu­mat ame­rik­ka­lai­seen yh­teis­kun­nan rap­peu­tu­maan. Siinä missä do­ku­men­ta­ris­ti jou­tuu al­le­vii­vaa­maan jo­kais­ta epä­koh­taa, luot­taa Van Sant yleisön ymmär­rys­ky­kyyn. Kun­niaa pitää an­taa myös siitä, et­tei oh­jaa­ja ole se­koi­tel­lut jouk­koon juu­ri­kaan epäo­len­nai­sia si­vu­juo­nia.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on realistinen, jopa arkinen, tarkkuus erinomainen. 1.33-kuvasuhde toimii täydellisesti. Anamorfisesta versiosta puuttuu paljon kuvapinta-alaa. Koulun käytävät kaikuvat tarpeettoman paljon sekä 5.1- että 2.0-raidoissa. Lisäksi nähdään 12-minuuttinen making-of (Rolling Through Time). (VA)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy