Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Princess Bride

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1988Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112706623

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

F­luns­sai­nen poi­ka pa­ran­tuu sil­missä kun isoisä saa­puu lu­ke­maan hä­nel­le kie­li­pos­kes­sa rus­tat­tua, mut­ta yhtä kaik­ki pik­ku­ves­se­listä pe­rin jän­nittävää ri­ta­ri­kir­jaa.

F­luns­sai­nen poi­ka pa­ran­tuu sil­missä kun isoisä (TV:n Co­lum­bo­na ikui­ses­ti muis­tet­ta­va Pe­ter Falk) saa­puu lu­ke­maan hä­nel­le kie­li­pos­kes­sa rus­tat­tua, mut­ta yhtä kaik­ki pik­ku­ves­se­listä pe­rin jän­nittävää ri­ta­ri­kir­jaa.
Rob Rei­ne­rin oh­jaa­ma seik­kai­lu­ko­me­dia on var­sin eri­koi­nen ta­paus, jos­sa jo­kai­nen rep­liik­ki tun­tuu kat­so­jal­le lue­tul­ta vaik­ka näyt­te­lijät eivät suo­raan ka­me­raan kat­so­kaan. Sa­maan ai­kaan lä­hes jo­kai­nen rep­liik­ki on klas­sis­ten elo­ku­va­lai­naus­ten ta­soa sa­maan ta­paan kuin vaik­ka­pa Ava­ruus­bolt­seis­sa. Ta­ri­na it­sessään on tar­koi­tuk­sel­li­sen pöhkö, eikä hah­mo­ja­kaan pitäi­si päästää pö­pilästä edes sa­tu­maas­sa, mut­ta har­ki­tuis­ta ai­nek­sis­ta ku­do­taan haus­kaa pa­ro­diaa miek­ka ja mys­tiik­ka -e­lo­ku­vien hen­gessä.
Va­ka­val­la naa­mal­la ja mo­nin pai­koin terävällä kie­lellä tar­joil­tu hu­pai­lu on kuin Ame­rii­kan mon­ty­pyt­ho­nia, jo­ten elo­ku­van saa­vut­ta­ma hie­noi­nen yllä­tys­suo­sio on ymmär­rettävää. Sil­ti me­no jää hel­pos­ti pitkä­piimäi­sek­si ja hyvän­tuu­li­nen huu­mo­ri­kin hymäh­dys­ten ta­sol­le jos koh­de­gen­re ei ole kos­kaan eri­tyi­sem­min ve­don­nut.

Kuva & ääni

Asiallinen kuva on vakaa, ilahduttavan värikylläinen ja filmirakeeltaan hallittu. Trikkikuvat ja kuvauksissa oikaistut nurkat erottuvat hilpeän helposti ja kaikki tapahtumat avautuvat voimakkaiden studiovalojen alla, mutta kokonaisuus on ainakin omaperäinen. Ääniraitaa säestää taidokkaan lattea Mark Knopflerin musiikkiraita ja dialogi kuulostaa brittimummeleiden jutustelulta iltapäiväteellä, mutta tämäkin tuntuu jotenkin oudon osuvalta elokuvan muut piirteet huomioiden.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan ja kirjoittaja William Goldmanin kommenttiraidat, kuvausten muisteluita, Cary Elwesin videopäiväkirjoja, traileri ja sarja koosteita elokuvan odottottamattomasta menestyksestä, tarinasta, meikkauksesta, miekkailusta ja paljosta muusta. (IJ)
21/03/2014
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy