Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Lovely Bones

Oma taivas 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 136 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 224697EAN: 7332431995772

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Saoirse Ronan on maailmojen välille jäänyt pikkutyttö
Saoirse Ronan on maailmojen välille jäänyt pikkutyttö

Elokuva

Pe­ter Jack­so­nin oh­jaa­ma tril­le­ri ker­too ta­ri­nan 14-­vuo­tiaas­ta tytöstä, jo­ka jou­tuu sar­ja­mur­haa­jan uh­rik­si, mut­ta jää vael­ta­maan maail­mo­jen vä­lil­le seu­raa­maan kuin­ka hä­nen per­heensä sel­viää ta­pah­tu­mis­ta.

Pe­ter Jack­so­nin oh­jaa­ma tril­le­ri ker­too ta­ri­nan 14-vuo­tiaas­ta tytöstä, jo­ka jou­tuu sar­ja­mur­haa­jan uh­rik­si, mut­ta jää vael­ta­maan maail­mo­jen vä­lil­le seu­raa­maan kuin­ka hä­nen per­heensä sel­viää ta­pah­tu­mis­ta. Elo­ku­va löytää hie­non ta­sa­pai­non pai­nos­ta­van sar­ja­mur­haa­ja­ta­ri­nan ja sa­teen­kaa­ren vä­reissä pais­tat­te­le­van fan­ta­sia­maail­man vä­lillä, minkä an­sios­ta ka­ru ta­ri­na on mah­dol­lis­ta kat­soa lop­puun as­ti vaik­ka gen­re muu­toin ah­dis­tai­si­kin.
E­lo­ku­va seu­raa kuin­ka tytön van­hem­mat kä­sit­te­levät ta­paus­ta omil­la ta­hoil­laan pak­ko­miel­tei­den ja pa­ke­ne­mi­sen kaut­ta, ja kuin­ka mur­haa­ja ku­vit­te­lee pääs­seensä kuin koi­ra veräjästä. Mark Wahl­berg ja Rac­hel Weisz te­kevät ve­toa­vat suo­ri­tuk­set mal­li­van­hem­pi­na, mut­ta vä­ke­vimmän hah­mon luo Stan­ley Tuc­ci naa­pu­rus­toon pe­siy­ty­neenä psy­ko­paat­ti­na.
E­lo­ku­va ei ole dek­ka­ri tai suo­ra­nai­ses­ti jän­ni­ty­se­lo­ku­va­kaan vaik­ka sekä mais­si­pel­lol­la, että tap­pa­jan ta­los­sa nis­ka­vil­lat jän­nit­tyvät. Ta­ri­nan pe­rimmäi­sin mo­ti­vaa­tio tun­tuu ol­leen jon­kin­lai­sen te­ra­pia­ker­to­muk­sen luo­mi­nen, jon­ka myötä lä­hei­siään me­nettä­neet­kin voi­vat us­koa, että oi­keus koi­tuu kar­meim­man­kin ve­ri­työn te­kijäl­le vaik­kei siitä ku­kaan kos­kaan kuu­li­si­kaan.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva on värimaailmaltaan tyylikäs ja toistoltaan jäsentynyt. Tietokoneella luodut fantasiamiljööt näyttävät hyvältä, mutta eivät loista ja vakuuta samaan malliin kuin ohjaajan muissa elokuvissa. Vahvimmillaan elokuva onkin kuvatessaan arkisen pahaenteisiä miljöitä. Äänipuolella tavoitellaan tiettyä eteerisyyttä ja myös takakanavia hyödynnetään, mutta kaikki on hyvin pienimuotoista ja rauhallista.

Ekstrat

Kakkoslevyltä löytyy hieno kuvausjärjestyksen mukaan järjestetty dokumentti elokuvan synnystä, joka koosteiden ja monenlaisten klippien kautta luo erinomaisen visuaalisen kommenttiraidan elokuvalle. Tämä liki kolmituntinen ohjaajan juontama kudos on virkistävää vaihtelua tavanomaisiin kommentaareihin nähden, sillä tyhjäkäyntiä on vähän ja tuotantotunnelmat välittyvät hyvin - lisäksi on vieläpä hauskaa nähdä miten epäsynkassa elokuva on syntynyt ja yrittää bongata tämän vaikutuksia lopputulokseen. Lisäksi mukana on ohjaajan lyhyt alustus ekstroille (1 min.). Kaikki ekstrat esitetään HD-formaatissa suomeksi tekstitettynä. (IJ)
14/10/2010

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy