Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

Young Adult

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2011Kesto: 94 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431038455

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Kuvat

Tuhkimo vai ilkeä noita?
Tuhkimo vai ilkeä noita?
Patton Oswalt on sankarittaren epätodennäköinen ankkuri myrskyisillä vesillä
Patton Oswalt on sankarittaren epätodennäköinen ankkuri myrskyisillä vesillä
Charlize Theron tekee väkevän roolisuorituksen entisenä tansijaiskuningattarena, joka on päässyt pakoon pikkukaupunkielämää, mutta ei ole löytänyt satujen hohtoa
Charlize Theron tekee väkevän roolisuorituksen entisenä tansijaiskuningattarena, joka on päässyt pakoon pikkukaupunkielämää, mutta ei ole löytänyt satujen hohtoa
Patrick Wilson on kirjanmerkki lupausten täyttämiltä teinivuosilta, jonne sankaritar haluaa pikakelata elämänsä
Patrick Wilson on kirjanmerkki lupausten täyttämiltä teinivuosilta, jonne sankaritar haluaa pikakelata elämänsä

Genre

Elokuva

Pik­ku­kau­pun­kielämää ai­koi­naan paen­nut kir­jai­li­ja pa­laa nyt kes­ki-iän krii­sin kyn­nyk­sellä ta­kai­sin van­hoi­hin ko­ti­mai­se­miin­sa ta­voit­tee­naan voit­taa myös van­ha hei­la ta­kai­sin.

Pik­ku­kau­pun­kielämää ai­koi­naan paen­nut kir­jai­li­ja (C­har­li­ze The­ron) pa­laa nyt kes­ki-iän krii­sin kyn­nyk­sellä ta­kai­sin van­hoi­hin ko­ti­mai­se­miin­sa ta­voit­tee­naan voit­taa myös van­ha hei­la ta­kai­sin. Elämän hi­das­tus­ku­viin kylläs­ty­nyt san­ka­ri­tar on va­kuut­tu­nut että hän kuu­luu yh­teen exänsä kans­sa, jo­ten hä­nestä on ko­ko­lail­la tur­haa jäädä pas­sii­vi­ses­ti odot­ta­maan että tämä eh­ti­si jos­kus vuo­sien myötä sa­maan lop­pu­tu­lok­seen ja ymmärtäi­si jättää vai­mon­sa ja per­heensä.
Ju­nol­la mai­nee­seen pom­pan­neen Diab­lo Co­dyn kynästä syn­ty­nyt ta­ri­na ot­taa in­noi­tuk­sen­sa to­sielämän rak­kaus­ta­ri­nas­ta, mut­ta vink­saut­taa ta­ri­nan ilah­dut­ta­vas­ti syn­kem­mil­le lin­joil­le. Pik­ku­van­han vas­ta­koh­das­ta käyvä pää­hah­mo on her­kul­li­nen ta­paus, jon­ka vä­lin­pitämättömässä it­sek­kyy­dessä ja fa­ta­lis­ti­sen yk­sioi­koi­ses­sa aja­tuk­sen­ku­lus­sa on enemmän kuin vähän yli­kypsän tei­nin ai­nek­sia. Seik­ka, jot­ta kä­si­kir­joi­tus vielä ko­ros­taa pistämällä hah­mon kir­joit­ta­maan vii­meistä osaa haa­mu­kir­joit­ta­maan­sa tei­ni­kir­jo­jen sar­jaan rin­nan ko­ko sul­has­hank­keen kans­sa. Tyttö, jo­ka ei kos­kaan kas­va­nut ai­kui­sek­si pää­see siis kes­kel­le ai­kuis­ten ta­ri­naa, jo­ta ei ole­kaan ai­van yhtä help­po sa­nel­la kuin kir­jois­sa.
O­ma­peräi­nen ta­ri­na ja Char­li­ze The­ro­nin kai­nos­te­le­ma­ton ja heittäy­tyvä suo­ri­tus luo­vat mai­niot raa­mit var­sin pi­ristäväl­le draa­mal­le, jo­ka kart­taa ta­va­no­mai­set ro­mant­ti­set ko­me­diat hy­vin kau­kaa. Elo­ku­van The­ro­nin ja Pat­ton Oswal­tin näyt­te­lemän syr­ji­tyn pai­kal­lis­mie­hen vä­lil­le vi­rit­te­lemä synk­kis­ten ker­ho on lä­hinnä sie­lu­jen koh­taa­mis­ta mitä tässä päästään, ja vaik­kei tämä liit­tou­ma ai­van tun­nu­kaan lu­nas­ta­van kaik­kea po­ten­tiaa­liaan, tar­joaa se hyvän kai­ku­poh­jan ta­pah­tu­mien su­lat­ta­mi­sel­le. Oh­jaa­ja Ja­son Reit­ma­nil­ta tämä ei men­nei­den nap­pio­su­mien va­los­sa ole ai­van na­pa­kymp­pi, mut­ta var­sin viih­dyttävä ja omin­ta­kei­nen ker­to­mus kui­ten­kin.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva on upean terävä ja virheettömän huoliteltu. Leppoisa ääniraita tuo mieleen Elisabethtownin vaikei aivan yhtä musapitoinen olekaan. Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa ohjajan, kuvaussuunnittelijan ja kakkosohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtuksia (7 min.), vaisu making of (17 min.) ja koosteet kuvaustunnelmista (6 min.) sekä ohjaajan kyselytunnista (46 min.). Ekstrojen parasta antia edustaa lopulta ohjaajan kyselytunti, vaikka myös kommenttiraita tarjoilee kiitettävästi tietoa tuotantoprosessin varrelta. (IJ)
22/08/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy