Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

Gothika

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2003Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 1.85*
Ääniraita: PCM5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 108178EAN: 5051160206073

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Nuo­ri van­kip­sy­ko­lo­gi herää omas­ta lai­tok­ses­taan kal­te­rien väärältä puo­len mie­hensä ve­ri­sestä mur­has­ta syy­tet­tynä.

Nuo­ri van­kip­sy­ko­lo­gi (Hal­le Ber­ry) herää omas­ta lai­tok­ses­taan kal­te­rien väärältä puo­len mie­hensä ve­ri­sestä mur­has­ta syy­tet­tynä. Ko­ti­kat­so­mos­sa as­ti pel­koa herättävät vä­ki­val­tai­set näyt pistävät vauh­tia nai­sen punt­tei­hin siinä mää­rin, et­tei edes pie­ni lää­ke­huu­ru estä ta­pah­tu­mien kai­ve­lua.
E­lo­ku­va tuo väistämättä mie­leen ja­pa­ni­lai­sen Rin­gun, mut­ta on­nek­si lat­tian al­ta ei kui­ten­kaan lo­pus­sa löy­dy tel­jet­tyä kai­voa, vaik­ka lä­hellä käydään­kin. Ta­ri­na on kau­niis­ti sa­not­tu­na yk­sin­ker­tai­nen, eikä ta­pah­tu­mien kul­kua voi missään vai­hees­sa pitää loo­gi­se­na – mut­ta jär­kihän on­kin yliar­vos­tet­tua, ku­ten elo­ku­va tietää ker­toa. Kli­sei­nen, hel­pos­ti unoh­det­ta­va jännä­ri, jos­sa pa­ras­ta an­tia on eri­no­mai­sen vii­meis­tel­ty au­dio­vi­suaa­li­nen to­teu­tus.

Kuva & ääni

Läpeensä synkkä ja kylmäsävyinen kuva näyttää vakuuttavalta, vaikka voimakkaaksi yltyvä kohina verottaakin paikoin toiston terävyyttä. Jälki on käytännössä kauttaaltaan DVD-tasoa jäsentyneempää, minkä huomaa ennen kaikkea kasvoista ja kankaiden tekstuureista, mutta aivan HD-kuvan kärkikastia ei silti hätyytellä. Ääniraita on ilahduttaen päivitetty häviöttömäksi PCM 5.1 -raidaksi, joka levittäytyy tehokkaasti tilaan ja luo iskevän, niskavilloja tehokkaasti nostattavan äänimaailman. Mukana on myös häviöllinen DD5.1-raita, joka oli parasta mitä jenkki-blu-rayllä oli tarjota.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan sekä pääkuvaaja Matthew Libatiquen vaisu kommenttiraita, keveitä making of –dokumentteja (23 min.), turhia taustatietovideoita muista potilaista (14 min.), Limp Bizkitin ”Behind Blue Eyes” -musiikkivideo ja hyvä MTV:n tuottama making of -dokumentti musiikkivideon tekemisestä (19 min.). Ekstrat ovat tuttuja aiemmalta DVD-julkaisulta, mutta jostakin syystä traileri on nyt tipahtanut pois. Ekstrat esitetään SD-muodossa, eikä niitä ole tekstitetty suomeksi. (IJ)
21/08/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy