Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Ex Machina

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083042059

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Na­pa­kan tyy­li­tark­ka sci­fi-t­ril­le­ri ri­vi­koo­da­ris­ta, jo­ka voit­taa mah­dol­li­suu­den osal­lis­tua erak­ko­po­mon­sa luo­na tar­koin var­jel­lun tek­no­lo­giauu­tuu­den tes­taa­mi­seen.

Na­pa­kan tyy­li­tark­ka sci­fi-t­ril­le­ri ri­vi­koo­da­ris­ta (Domh­nall Glee­son), jo­ka voit­taa mah­dol­li­suu­den osal­lis­tua erak­ko­po­mon­sa (Os­car Isaac) luo­na tar­koin var­jel­lun tek­no­lo­giauu­tuu­den tes­taa­mi­seen. Pai­kan päällä po­mo pal­jas­tuu ek­sent­ri­sek­si kek­sijä­ne­rok­si, jo­ka on yk­sik­seen ke­hittä­nyt pait­si Goog­len ve­roi­sen ha­ku­ko­neen ja Si­rin taak­seen jättävän te­koä­lyn myös ereh­dyttävän ih­mismäi­sen ro­bo­tin (A­li­cia Vi­kan­der). Tämän pa­ke­tin tes­tau­su­rak­ka ot­taa in­noi­tuk­sen­sa Tu­rin­gin tes­tistä, mut­ta pian sel­viää, että la­by­rin­tissä on useam­pi kuin yk­si hii­ri.
Näpsäkän mi­ni­ma­lis­ti­nen brit­tijännä­ri rif­fai­lee an­siok­kaas­ti tut­tu­jen ih­mi­syy­den ra­jo­ja kol­kut­te­le­vien sci­fi-tee­mo­jen pa­ris­sa. Ystä­vyys, rak­kaus, luo­mis­voi­ma ja pe­tos su­lau­tu­vat lo­pul­ta yh­teen klaust­ro­fo­bi­sek­si tans­sik­si, jo­ka ei tun­nu niin us­ko­mat­to­mal­ta kuin en­sial­kuun voi­si ku­vi­tel­la. Jo yh­dessä­kin elo­ku­van it­sestään­selvänä pitämässä ke­hi­tyk­sen harp­pauk­ses­sa oli­si to­ki kyl­lik­si ta­val­li­sel­le kuo­le­vai­sel­le in­sinöö­ril­le, mut­ta tässä ste­ve­jobs­mai­sen to­del­li­suusvää­ris­tymän sisällä työs­ken­te­levä uo­mo uni­ver­sa­le tun­tuu ole­van va­paa kai­kis­ta muis­ta ra­joit­teis­ta pait­si epä­va­kais­ta so­siaa­li­sis­ta tai­dois­ta ja mie­lia­la­vaih­te­luis­ta. Tie­teis­sa­tu­na kai­ken tämän yli-in­hi­mil­li­sen luo­mis­voi­man su­lat­taa vai­vat­ta ja voi kes­kit­tyä ta­ri­nan vi­rit­te­lemään synkkään aja­tus­leik­kiin.

Kuva, ääni & ekstrat

Kiitettävä kuva luo onnistuneen uhkaavan elitistisen maailman, jossa lasi ja teräsbetoni virittävät häkin keskelle Norjalta lainattua villiä luontoa. Passelin pahaenteinen ääniraita pakenee taustalle. Ekstroissa viisi koostetta (yht. 10 min.). (IJ)
25/10/2015

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy