Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Hurja joukko – alkuperäinen ohjaajan versio

The Wild Bunch 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1969Kesto: 144 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 77784EAN: 7321946142665

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Par­hai­siin elo­ku­viin liit­tyy oma­koh­tai­sia, usein hu­vit­ta­via ko­ke­muk­sia.

Par­hai­siin elo­ku­viin liit­tyy oma­koh­tai­sia, usein hu­vit­ta­via ko­ke­muk­sia. Hur­ja jouk­ko oli jäl­leen teat­te­ri­le­vi­tyk­sessä jos­kus 1970-lu­vun lo­pul­la, ja saim­me elo­ku­van pi­lat­tua ystävältäm­me Pert­ti Man­ki­lal­ta, kun hän ereh­tyi ky­symään, on­ko se to­siaan niin hur­ja. Avu­lias vies­tim­me oli, et­tei se ai­na­kaan liian hur­ja ole, jos ei hau­li­kol­la kah­tia am­mut­tua mum­moa säikähdä. Pe­ra odot­ti sitä mum­moa ko­ko kah­den ja puo­len tun­nin ajan.
It­se ek­sis­ten­tiaa­li­ses­sa elo­ku­vas­sa ei ole mitään lap­sel­lis­ta, vaik­ka Pec­kin­pah ku­vaa ra­ja­ti­laa. Vil­li län­si on li­ki ei­listä ja en­simmäi­nen maail­man­so­ta häämöttää. Au­to­maat­ti­set Col­tin ne­li­vi­to­set sym­bo­loi­vat muu­tos­ta.. Sil­ti ros­vo­jouk­ko yrittää sin­ni­tellä omien van­hen­tu­nei­den kun­niakä­si­tys­tensä va­ras­sa, vaik­ka en­ti­nen kump­pa­ni on jou­tu­nut vaih­ta­maan puol­ta.
Yk­si kaik­kien ai­ko­jen par­hai­ta län­ne­ne­lo­ku­via, mut­ta myös gen­re­ra­jois­ta piit­taa­mat­ta ylipäätään yk­si tär­keim­mistä elo­ku­vis­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Tuskin millekään elokuvalle on pan&scan tehnyt enemmän hallaa kuin tälle. Vanhoissa VHS-kaseteissa kuvan oikeassa reunassa näkyvä haulikon suuliekki ja vasemmassa vilahtavat bootsit ovat vaihtuneet kokonaiseen, hyvin laajaan kuva-alaan. Ohjaajan version kuva näyttää tarkalta, eikä huomauttamista tämän ikäluokan filmille ole, BD:llä ei edes aiempaa DVD:tä vaivannutta kuvakohinaa. Ääni vastaa DVD:n 5.1:ksi miksattua raitaa, joten pakkaamatonta jää kaipaamaan. Toisaalta alkuperäisen mononkin voi valita, mikä lienee tyylikkäin ratkaisu. Ekstroissa tutkijoiden kommenttiraita, viisi Peckinpah-traileria, 83+33+24 min. dokumentit sekä yhdeksän minuuttia poistettuja kohtauksia. Nämö vastaavat aiempaa DVD-laitosta. (PS)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy