Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Hurja joukko – alkuperäinen ohjaajan versio

The Wild Bunch 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1969Kesto: 144 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 77784EAN: 7321946142665

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Par­hai­siin elo­ku­viin liit­tyy oma­koh­tai­sia, usein hu­vit­ta­via ko­ke­muk­sia.

Par­hai­siin elo­ku­viin liit­tyy oma­koh­tai­sia, usein hu­vit­ta­via ko­ke­muk­sia. Hur­ja jouk­ko oli jäl­leen teat­te­ri­le­vi­tyk­sessä jos­kus 1970-lu­vun lo­pul­la, ja saim­me elo­ku­van pi­lat­tua ystävältäm­me Pert­ti Man­ki­lal­ta, kun hän ereh­tyi ky­symään, on­ko se to­siaan niin hur­ja. Avu­lias vies­tim­me oli, et­tei se ai­na­kaan liian hur­ja ole, jos ei hau­li­kol­la kah­tia am­mut­tua mum­moa säikähdä. Pe­ra odot­ti sitä mum­moa ko­ko kah­den ja puo­len tun­nin ajan.
It­se ek­sis­ten­tiaa­li­ses­sa elo­ku­vas­sa ei ole mitään lap­sel­lis­ta, vaik­ka Pec­kin­pah ku­vaa ra­ja­ti­laa. Vil­li län­si on li­ki ei­listä ja en­simmäi­nen maail­man­so­ta häämöttää. Au­to­maat­ti­set Col­tin ne­li­vi­to­set sym­bo­loi­vat muu­tos­ta.. Sil­ti ros­vo­jouk­ko yrittää sin­ni­tellä omien van­hen­tu­nei­den kun­niakä­si­tys­tensä va­ras­sa, vaik­ka en­ti­nen kump­pa­ni on jou­tu­nut vaih­ta­maan puol­ta.
Yk­si kaik­kien ai­ko­jen par­hai­ta län­ne­ne­lo­ku­via, mut­ta myös gen­re­ra­jois­ta piit­taa­mat­ta ylipäätään yk­si tär­keim­mistä elo­ku­vis­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Tuskin millekään elokuvalle on pan&scan tehnyt enemmän hallaa kuin tälle. Vanhoissa VHS-kaseteissa kuvan oikeassa reunassa näkyvä haulikon suuliekki ja vasemmassa vilahtavat bootsit ovat vaihtuneet kokonaiseen, hyvin laajaan kuva-alaan. Ohjaajan version kuva näyttää tarkalta, eikä huomauttamista tämän ikäluokan filmille ole, BD:llä ei edes aiempaa DVD:tä vaivannutta kuvakohinaa. Ääni vastaa DVD:n 5.1:ksi miksattua raitaa, joten pakkaamatonta jää kaipaamaan. Toisaalta alkuperäisen mononkin voi valita, mikä lienee tyylikkäin ratkaisu. Ekstroissa tutkijoiden kommenttiraita, viisi Peckinpah-traileria, 83+33+24 min. dokumentit sekä yhdeksän minuuttia poistettuja kohtauksia. Nämö vastaavat aiempaa DVD-laitosta. (PS)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy