Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Revenant

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2015Kesto: 156 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112726508

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ko­mean kolk­ko sel­viy­ty­mis­ta­ri­na ini­tiaa­ni­seu­tu­jen op­paas­ta, jo­ka jou­tuu vas­toin mu­ser­ta­via to­dennäköi­syyk­siä ryö­mimään tiensä erä­maas­ta ta­kai­sin si­vis­tyk­sen pa­riin.

Ko­mean kolk­ko sel­viy­ty­mis­ta­ri­na ini­tiaa­ni­seu­tu­jen op­paas­ta (Leo­nar­do Di­Cap­rio), jo­ka jou­tuu vas­toin mu­ser­ta­via to­dennäköi­syyk­siä ryö­mimään tiensä erä­maas­ta ta­kai­sin si­vis­tyk­sen pa­riin. Ru­nol­li­sen yli-in­hi­mil­li­siä ja tois­maal­li­sia sä­vyjä ta­voit­te­le­va ee­pos on hur­ja tai­val, jo­ka rie­pot­te­lee kat­so­jaa au­tioi­den — tai suo­ras­taan vi­ha­mie­lis­ten — man­tu­jen lä­pi an­taen juu­ri riittäväs­ti ruo­kaa ja juo­maa toi­von yllä­pitä­mi­sek­si.
E­lo­ku­va poh­jau­tuu Yh­dys­val­to­jen poh­joi­so­sia 1800-lu­vul­la tal­lan­neen metsästäjän ja tut­ki­mus­mat­kai­li­jan, Hugh Glas­sin, ta­ri­naan, jo­ka il­mes­tyi viih­teel­li­senä seik­kai­lu­ta­ri­na­na ai­ka­lais­leh­dessä. Elo­ku­vaan pää­ty­nyt sa­tu­mai­nen ta­ri­na mais­tuu reip­paas­ti pai­su­te­tul­ta to­tuu­del­ta, mut­ta elo­ku­van­te­kijät suh­tau­tu­vat sii­hen pal­kit­se­van va­ka­vas­ti. Tiu­kal­la po­ke­ri­naa­mal­la ve­det­ty us­ko­ma­ton ta­ri­na ei ole vail­la loo­gi­sia auk­ko­ja, mut­ta epä­to­dennäköis­ten sel­viy­ty­mis­ku­vaus­ten jou­kos­sa tämä on lo­pul­ta kieh­to­va pe­rio­di­lo­ru, jo­ka uut­taa kli­seet ver­rat­tain us­kot­ta­vak­si ja ro­soi­sek­si se­lon­teok­si.
Roo­lis­taan Os­car-pys­tin po­kan­nut Di­Cap­rio yri­see tiensä pal­kit­se­vas­ti toi­pi­laas­ta kos­to­nen­ke­lik­si, ja kan­taa ta­pah­tu­mia yh­destä krii­sistä toi­seen. Tai­val ei ole us­kot­ta­va, mut­ta va­ka­vail­mei­senä län­nen seik­kai­lu­na kui­ten­kin vir­kistävä tuu­lah­dus lä­hellä su­ku­puut­toa käy­nee­seen gen­reen. Ta­ri­nan ka­sau­tu­vat on­nen­kan­ta­moi­set kai­ken epäon­nen kes­kellä pistävät kat­so­jan ymmär­ryk­sen koi­tok­sel­le, mut­ta elo­ku­van upea kuo­si ja ru­nol­li­nen elämä­na­sen­ne pitävät kei­tok­sen ka­sas­sa. Kieh­to­va pe­rio­dit­rip­pi.

Kuva & ääni

Audiovisuaaliselta kuosiltaan tämä on miltei luontoelokuva, joka heittää miehen pieneksi täpläksi keskelle jylhää luonnon spektaakkelia. Kanadan pääosin lainaamat miljööt ovat lumoavaa katsottavaa, ja riittäisivät melkeinpä sellaisenaan kantamaan koko kaksituntisen. Upeasti luotu miljöö onkin elokuvan vahvin osa-alue, ja tämä miljöö välittyy hyvin myös kotiteatteriin. Kuva on ilmeikäs, vakaa ja kiitettävän terävä. Pääosin rauhallisesti sykkivä ääniraita luo tilansa komeasti ja pusertaa tarvittaessa katsojan voimaottein mukaan mankeliin - näin erityisesti legendalle keskeisessä karhupainissa, mutta myös yhteenotoissa intiaanien kanssa. Ääniraita nousee elokuvassa hyvin merkittävään rooliin vuorosanojen vähentyessä.

Ekstrat

Ekstroissa kuvagalleria ja fiilistelevän profetoiva luontosaarna, joka ei juuri kerro elokuvan synnystä (44 min.). Elokuva on julkaistu myös 4K-versiona, jonka arvioimme lähiaikoina. (IJ)
29/05/2016

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy