Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Star Trek - Into Darkness

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2013Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4k HDR 1.78/2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112731120

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Uu­den mie­histön toi­nen seik­kai­lu on na­pak­ka toi­min­tajännä­ri, jo­ka rat­koo saa­gan ikui­suus­ky­sy­myk­siä kou­lu­po­jan in­nol­la.

Uu­den mie­histön toi­nen seik­kai­lu on na­pak­ka toi­min­tajännä­ri, jo­ka rat­koo saa­gan ikui­suus­ky­sy­myk­siä kou­lu­po­jan in­nol­la. Vauh­dik­kaas­ti käyn­nis­tyvä ker­to­mus kun­nioit­taa edeltä­jiensä hen­keä, mut­ta in­jek­toi Ben­ne­dict Cum­ber­batc­hin myötä lap­se­no­mai­sen seik­kai­lu­hen­gen lo­maan lak­rit­si­sen synkän "pu­nai­sen lan­gan".
Yllä­tyk­set ovat ar­mol­li­sen näppä­riä, täh­tioop­pe­ra viu­huu pal­kit­se­van ko­he­ren­tis­ti ja hen­kilö­ke­mia pe­laa mai­nios­ti. Jos tämän jäl­keen­kin on loh­du­ton ikävä Wil­liam Shat­ne­rin ja Pat­rick Stewar­tin vetä­miä täh­ti­re­ki-e­lo­ku­via lie­nee syytä tar­kis­taa syn­tymä­vuo­si ja kor­ja­ta sen mu­kai­ses­ti hie­man elämä­na­sen­net­ta. Kel­po sci­fiä.

Kuva, ääni & ekstrat

Hyvä 4K-kuva on vakaa, väritoistoltaan jäsentynyt ja miellyttävän erotteleva. Tarjolla on paljon silmäkarkkia aina planeetoista fotonipartikkeleihin ja puolialastomiin tyttöihin asti. Jälki on kaiken tuhonkin keskellä hallittua ja vaikuttavaa, mutta parhaasta 4K-kuvasta ei silti aivan ole kyse.
IMAX-teattereita silmällä pitäen elokuva on osittain kuvattu 65mm-filmikalustolla ja osittain perinteisemällä 35mm-kalustolla. Tästä johtuen myös kuvasuhde vaihtelee 1.78 ja 2.40 välillä. Kuvasuhteen vaihteluun ei juurikaan kiinnitä huomiota, mutta erottelevuudeltaan parhaat otokset tuntuvat olevan peräisin edellisestä sarjasta. Näin erityisesti komeassa alkunäytöksessä, joka kuuluu IMAX-sarjaan on huhujen mukaan käsitelty peräti 11K-tasolla. Silti aineisto on kokonaisuudessaan peräisin 2K-välimuodosta, joten 4K on tässä hieman kyseenalainen leima. Jälki on kuitenkin väritoistoaan myöten hyvää, ja edustaa pitkälti erinomaisen HD:n tasoa jääden keskimäärin vajaaksi 4K:n täydestä lupauksesta.
Äänipuolella käytössä on väkevä Dolby Atmos, joka skaalautuu nätisti myös Dolby TrueHD 5.1 -muotoon. Sisällöllisesti ääniraita on miellyttävän virikkeellinen ja jäsentynyt esitys, joka ei tukehdu toimintaan, mutta vie iskut perille asti.
Itse 4K-levy on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista niin ikään löytyvä HD-versio sisältää puolenkymmentä lyhyttä koostetta. (IJ)
25/11/2016

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy