Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tuulen viemää - 70-vuotisjuhlajulkaisu

Gone with the Wind 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1939Kesto: 233 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 1.33
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 111456EAN: 5051895025215

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kaik­kien ai­ko­jen ko­vim­pien elo­ku­va­vuo­sien jouk­koon kuu­lu­van 1939:n kirk­kaim­piin kuu­lu­va ti­mant­ti, suu­ren ja kau­niin Etelän saip­puaoop­pe­ran juh­lai­tos, jon­ka ää­nensä­vyt voi­vat ny­kypäivän ame­ri­kan-af­rik­ka­lai­ses­ta tun­tua us­ko­mat­to­mil­ta.

Kaik­kien ai­ko­jen ko­vim­pien elo­ku­va­vuo­sien jouk­koon kuu­lu­van 1939:n kirk­kaim­piin kuu­lu­va ti­mant­ti, suu­ren ja kau­niin Etelän saip­puaoop­pe­ran juh­lai­tos, jon­ka ää­nensä­vyt voi­vat ny­kypäivän ame­ri­kan-af­rik­ka­lai­ses­ta tun­tua us­ko­mat­to­mil­ta.
Tuu­len viemää oli suur­ten sisäl­lis­so­dan ta­pah­tu­mien kaa­puun se­koi­tet­tu ylie­sin­hi­mil­li­nen ta­ri­na kah­des­ta yk­silöstä, joi­den pon­ti­me­na ja lo­pul­li­se­na koh­ta­lo­na oli syyl­lis­tyä liial­li­seen ove­luu­teen, sa­na­val­miu­teen ja naii­viin it­sek­kyy­teen. Ko­ti­ti­lan­sa so­dan rau­niois­ta ku­kois­tuk­seen nos­ta­va Scar­lett (Vi­vien Leigh) ja hur­mu­ri on­nen­so­tu­ri Rhett Butt­ler (C­lark Cab­le) oli­vat tois­ten­sa pei­li­ku­via, jot­ka lo­pul­ta ha­lu­tes­saan mah­dot­to­mia uh­ka­si­vat me­nettää kai­ken. Kä­vikö näin lo­pul­ta, sitä ei ro­maa­ni eikä elo­ku­va ker­ro. Ky­seessä on elo­ku­va­his­to­rian par­hai­ta ja sa­mal­la är­syttä­vim­piä avoi­mia lop­pu­ja.
Täy­del­li­nen lai­tos: over­tu­re, in­ter­mis­sion, entr'ac­te ja exit mu­sic.

Kuva, ääni & ekstrat

Edelliseen neljän levyn DVD-boksiin verrattuna kuva ja ääniraita pystyvät antamaan huikeasti tarkemman erottelun, vaikka edellinenkin versio jo mykisti. Värit näyttävät luonnollisilta. Muihin varhaisiin värielokuviin verrattuna Tuulen viemää oli jo alunperinkin luonnollisin sävyiltään.Elokuvaa ei enää joudu katsomaan kahdelta levyltä., Myös alkuperäisen monon voi valita. Kahdella levyllä, Ekstroissa kommenttiraita, 440 min. dokumentit, kansainvälisen version prologi, näytteet vieraskielisistä dubbauksista ja viisi traileria, jotka olivat tutut jo aiemmasta laitoksesta. Lisäksi mukana on tv-elokuva Vivien Leighstä (97 min.) (PS)
30/12/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy