Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

The Karate Kid

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1984Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
VET: 92156EAN: 7330031006102

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

Jon­ki­nas­tei­sen kult­tis­ta­tuk­sen saa­vut­ta­nut toi­min­tad­raa­ma nuo­res­ta po­jank­lo­pis­ta, jo­ka löytää si­jai­sisän ja sen­sein ja­pa­ni­lai­ses­ta her­ras­mie­hestä.

Jon­ki­nas­tei­sen kult­tis­ta­tuk­sen saa­vut­ta­nut toi­min­tad­raa­ma nuo­res­ta po­jank­lo­pis­ta (Ralph Macc­hio), jo­ka löytää si­jai­sisän ja sen­sein ja­pa­ni­lai­ses­ta her­ras­mie­hestä (No­riyu­ki "Pat" Mo­ri­ta).
Sa­no­ma ka­ra­tes­ta avai­me­na kiu­saa­jien lan­nis­ta­mi­seen, tytön (E­li­sa­beth Shue) voit­ta­mi­seen ja hen­kilö­koh­tai­seen on­nen saa­vut­ta­mi­seen on to­ki jok­seen­kin ar­vel­lut­ta­va, mut­ta puh­taas­ti toi­min­ta­viih­teenä tämä on vauh­di­kas ja viih­dyttävä ta­paus. Voi­pa tässä nähdä pie­ni­muo­toi­sen fi­lo­so­fian op­pi­tun­nin­kin, jo­ta saa­tel­laan elämään jää­neillä ho­ke­mil­la, jois­ta "wax on, wax off" on vain se tun­ne­tuin.

Kuva

Uudelleen 4K:na masteroitu kuva on nyt hyvässä iskussa. Jälki on yhä monin paikoin vaihtelevan pehmeää ja filmirae on usein framilla, mutta kokonaisuus on silti useaa kertaluokkaa hallitumpi kuin aiemmin. Parhaimmillaan jälki on ilahduttavan erottelevaa ja vakaata, filmimäisen jäsentynyttä ja moitteettoman mukiinmenevää. HDR-väritoisto on sekin sävykästä ja luontevaa, mutta rajoittunut paletti näyttää kuitenkin ikänsä.

Ääni

Puhdas ääniraita toistaa Bill Contin musiikin hienosti ja dialogin selkeästi, eivätkä tehosteetkaan särähdä pahasti korvaan. Näin oli myös aikoinaan SE DVD:llä, mutta nyt Dolby Atmoksena koodattu raita tuntuu täyttävän myös modernit vaatimukset.

Ekstrat

4K-levyn ekstroissa hyvä retrospektiivinen kooste elokuvasta (10 min.) ja traileri. Boksin HD-levyllä lisäksi tuttu eloisa kommenttiraita (ohjaaja, käsikirjoittaja Robert Kamen, Ralph Macchio ja Noriyuki "Pat" Morita), pop-up-triviaraita, erinomainen kaksiosainen making of (yht. 45 min.), traileri ja koosteet karatesta elokuvassa (13 min.), musiikin säveltämisestä (8 min.) ja bonsai-puista (10 min.). (IJ)
17/07/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy