Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Rashomon – paholaisen temppeli

Rashomon 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1950Kesto: 84 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 41882EAN: 5706550024187

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ku­ro­sawan lä­pi­mur­to­teos on ta­val­laan en­nus­ta­va al­le­go­ria oh­jaa­jan myö­hem­min ko­ke­mas­ta koh­te­lus­ta Ja­pa­nis­sa: krii­ti­kot muut­tui­vat suo­sios­sa pais­tat­te­li­joik­si, mut­ta jo­kai­sen pro­jek­tin tiel­le ase­tet­tiin es­teitä.

Ku­ro­sawan lä­pi­mur­to­teos on ta­val­laan en­nus­ta­va al­le­go­ria oh­jaa­jan myö­hem­min ko­ke­mas­ta koh­te­lus­ta Ja­pa­nis­sa: krii­ti­kot muut­tui­vat suo­sios­sa pais­tat­te­li­joik­si, mut­ta jo­kai­sen pro­jek­tin tiel­le ase­tet­tiin es­teitä. Se käyt­ti en­simmäistä ker­taa mo­der­nin ro­maa­ni­tai­teen kei­noa pa­loi­tel­la ta­pah­tu­mat ei-li­neaa­ri­sik­si muis­tu­mik­si, joi­ta ker­ro­taan po­lii­sin kuu­lus­tel­les­sa osa­not­ta­jia sa­mu­rain mur­has­ta ja tämän vai­mon rais­kauk­ses­ta. Mitä lo­pul­ta ta­pah­tui, ei ole­kaan tär­keää, jäl­jel­le jää ih­mis­ten tai­pu­mus kau­nis­tel­la to­tuut­ta ja pei­la­ta sitä omien ko­ke­mus­ten ja per­soo­nan kaut­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

.Kuva on rakeinen ja roskainen Criterionin versioon verrattuna, joka kyllä olikin poikkeuksellisen upea. Selkeä monoraita. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy