Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Robocop

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2014Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706710217176

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

O­do­tuk­set oli­vat hy­vin mi­ni­maa­li­set, ja ai­na on mu­ka­va yllät­tyä myön­tei­ses­ti.

O­do­tuk­set oli­vat hy­vin mi­ni­maa­li­set, ja ai­na on mu­ka­va yllät­tyä myön­tei­ses­ti.
Al­ku­peräi­sen Ro­bo­co­pin (1987) ro­soi­nen yh­dis­telmä sci­fiä ja po­lii­sie­lo­ku­vaa toi­mi mai­nios­ti. Uus­ver­sio puo­les­taan lisää fi­lo­so­fi­sia ja psy­ko­lo­gi­sia vas­tak­kai­na­set­te­lu­ja yh­distäen mu­kaan mark­ki­noin­ti­fa­sis­mia, tek­no­lo­gian yli­val­lan uh­kaa ja jul­ki­sen sek­to­rin korr­pu­tio­ta.
Toi­min­tae­lo­ku­va voi myös näem­me ol­la ai­dos­ti ek­sis­ten­tia­lis­ti­nen vielä vuon­na 2013.
To­ki sa­mat tee­mat toi jo 1960-lu­vun alu­ku­puo­lel­la Russ Man­ning sar­ja­ku­val­laan Mag­nus the Ro­bot Figh­ter (Mar­kos Suo­mes­sa). Kaik­ki tyyn­ni uu­si Ro­bo­cop on teh­ty tai­ten, eikä näyt­te­lijä­sat­sauk­sis­ta ole sääs­tet­ty.
Mo­lem­pien ver­sioi­den pää­hen­kilön etu­ni­mi on Alex. On­ko se sat­tu­maa vai viit­taus Stan­ley Kub­ric­kin Kel­lo­pe­liap­pel­sii­nin (1971) Ale­xiin? Tee­ma­han oli sa­ma eli missä me­nee ra­ja, jon­ka jäl­keen yh­teis­kun­ta ei voi enää ronk­kia ai­vo­ja­si.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääni. Saimme jostain syystä maahantuojalta vain DVD-version arvioitavaksi. Sen rajallisilla skaaloilla jälki on laadukasta. Musiikki on valittu taiten Hocus Pocuksesta aina Clashin I Fought the Law –versioon, jonka lyriikan ”zip gun” sopii hyvin teemaan. Ekstroissa 4 min. poistettuja kohtauksia, Omnicorpin 11 ase-esittelyä ja kaksi traileria. (PS)
10/08/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy