Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Ratkaisun hetki

The Verdict 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1982Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
1.0
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112705091

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hyvä, re­hel­li­nen van­han ajan oi­keus­sa­lid­raa­ma hult­tio­la­ki­mie­hestä, jo­ka nos­taa kat­seen­sa pul­lon poh­jas­ta riittävän pitkäk­si ai­kaa löytääk­seen ryh­distäy­ty­mi­sen ar­voi­sen ta­pauk­sen.

Hyvä, re­hel­li­nen van­han ajan oi­keus­sa­lid­raa­ma hult­tio­la­ki­mie­hestä (Paul New­man), jo­ka nos­taa kat­seen­sa pul­lon poh­jas­ta riittävän pitkäk­si ai­kaa löytääk­seen ryh­distäy­ty­mi­sen ar­voi­sen ta­pauk­sen. Help­po hoi­to­vir­he­ta­paus muut­tuu kui­ten­kin mut­kik­kaak­si kun ko­ko muu maail­ma tun­tuu ole­van mo­bi­li­soi­tu­nut vas­ta­puo­len eduk­si. Sa­tel­liit­ti­ku­vien, tie­to­ko­ne­si­mu­laa­tioi­den ja la­ki­tek­ni­sen nört­tei­lyn si­jaan rat­kai­sun avai­met löy­tyvät vir­kistävän re­hel­li­sestä dek­ka­roin­nis­ta. Lop­pu­rat­kai­su­kaan ei ole se ta­va­no­mai­sin.
Na­pak­ka ta­ri­na poh­jau­tuu it­se­kin la­ki­mie­henä toi­mi­neen Bar­ry Ree­din kir­jaan, jos­ta käs­kir­joi­tuk­sen tii­vis­ti Da­vid Ma­met. Lo­pul­li­sen si­lauk­sen ta­ri­na ja hah­mot sai­vat vas­ta oh­jaa­ja Sid­ney Lu­met'n, Paul New­ma­nin ja Ja­mes Ma­so­nin vetämän näyt­te­lijä­kaar­tin kä­sissä.

Kuva & ääni

Kuva on ikääntynyt kauniisti. Tehokkaan kylmäsävyinen kuva tarjoilee mukavasti yksityiskohtia ja tekstuuria, vaikka myös pientä roskaa ja havaittavaa kohinaa esiintyy. Jälki on niin ikään miellyttävän vakaata, vaikka rakeisuutta ja jopa pientä huojuntaakin voi kuvassa hetkittäin havaita. Virheet ovat kuitenkin hyvin pieniä ja pääosin huomio kiinnittyy hyvään kontrastiin, teräviin ääriviivoihin ja luonnollisen jäsentyneeseen ilmeeseen. Hyvä ääniraita pitää kohinan kurissa ja dialogin selkeänä.

Ekstrat

Ekstroissa mielenkintoinen ohjaajan kommenttiraita, jolla myös Newman lyhyesti vierailee. Lisäksi mukana on yksi alkuperäinen ja kaksi uudempaa making of -koostetta (yht. 54 min.), traileri ja retrospektiiviset koosteet Paul Newmanin (9 min.) ja ohjaajan (11 min.) mietteistä. (IJ)
13/11/2013

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy