Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Barton Fink

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1991Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Surround
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 97536EAN: 5050582489644

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Coe­nin vel­jes­ten mus­ta ko­me­dia näy­telmä­kir­jai­li­jas­ta, jo­ka myy sie­lun­sa Hol­lywoo­dil­le ja pää­tyy nuh­rui­seen ho­tel­li­huo­nee­seen rus­taa­maan B-­luo­kan pai­nie­lo­ku­van kä­si­kir­joi­tus­ta.

Coe­nin vel­jes­ten mus­ta ko­me­dia näy­telmä­kir­jai­li­jas­ta (John Tur­tur­ro), jo­ka myy sie­lun­sa Hol­lywoo­dil­le ja pää­tyy nuh­rui­seen ho­tel­li­huo­nee­seen rus­taa­maan B-luo­kan pai­nie­lo­ku­van kä­si­kir­joi­tus­ta. Kir­joi­tus­ko­neen lyö­dessä tyhjää päivä toi­sen­sa jäl­keen pai­nis­ta tu­lee yhä hen­ki­sempää, kun­nes ta­pah­tu­mat kar­kaa­vat täy­sin kä­sistä ja hän jou­tuu myymään sie­lun­sa jo toi­seen ker­taan. Nyt naa­pu­ris­sa asu­val­le symp­pik­sel­le ih­mis­vuo­rel­le (John Good­man).
E­lo­ku­va ta­pai­lee kir­joi­tusp­ro­ses­sin ku­vaus­ta mo­nel­ta kann­nal­ta ja ir­vai­lee stu­diojär­jes­telmäl­le siinä mää­rin, että taus­tal­la täy­tyy ol­la oma­koh­tai­sia ko­ke­muk­sia. Ku­vas­to myös la­taa kan­kaal­le sen ver­ran pak­sus­ti sym­bo­liik­kaa, et­tei lie­ne ih­me, että elo­ku­va me­nes­tyi ai­koi­naan Can­ne­sin elo­ku­va­juh­lil­la. Ero­na te­ko­tai­teel­li­siin elo­ku­viin to­sin on, että sil­loin kun me­ta­ta­so al­kai­si hymäh­dyttää, jut­tu ve­detään niin yli, että lop­pu­tu­los on pelkästään haus­ka.

Kuva, ääni & ekstrat

Kohina on huomattavaa ja joissakin tummissa otoksissa kuva näyttää miltei muodottaman pehmeältä. Keskimäärin jälki on kuitenkin verrattain tarkkaa ja hallittua - pitkälti toimivaa keskitasoa siis. Ääniraita komppaa kohinaista kuvaa hieman rosoisella dialogilla, mutta hoitaa tehtävänsä silti asiallisesti. Ekstroissa poistettuja tai pidennettyjä kohtauksia (12 min.) ja kuvagalleria. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy