Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Kwai-joen silta

Bridge on the River Kwai 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1957Kesto: 161 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 2.55
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
  EAN: 5051162291770

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

Toi­sen maail­man­so­dan ai­kai­sel­le ja­pa­ni­lais­ten van­ki­lei­ril­le si­joit­tu­va klas­sik­koe­lo­ku­va brit­ti­so­ti­lais­ta, jot­ka päättävät heittäy­tyä sil­lan­ra­ken­nus­hank­kee­seen Kwai-­joel­la.

Toi­sen maail­man­so­dan ai­kai­sel­le ja­pa­ni­lais­ten van­ki­lei­ril­le si­joit­tu­va klas­sik­koe­lo­ku­va brit­ti­so­ti­lais­ta, jot­ka päättävät heittäy­tyä sil­lan­ra­ken­nus­hank­kee­seen Kwai-joel­la. Van­git­si­joi­den­sa mie­li­val­lan edessä so­ti­laat eivät tai­vu vaan löytävät loo­gi­sen ta­van sel­vitä mie­lettömästä ti­lan­tees­taan omil­la eh­doil­laan.
Tämä ei niinkään ole so­tae­lo­ku­va kuin lo­gii­kan rie­mu­voit­to, jo­ka hi­vut­taa maail­maan­sa ele­gan­tin vähäe­lei­ses­ti koh­ti ti­lan­net­ta, jos­sa kaik­ki alun ase­tel­mat on kään­net­ty pää­lael­leen. Ko­mea elo­ku­va näyttää pa­kon edessä syn­tyvän ra­tio­na­li­soin­nin, jo­ka ete­nee lo­gii­kan kaut­ta luon­non­vas­tai­seen lop­pu­tu­lok­seen ja ha­joaa vas­ta so­kan ir­rot­ta­mi­sen myötä. Lop­pu on se­kin pe­rin ko­mea pää­te­pis­te tut­kiel­mal­le.
Perä­ti seit­semällä Os­ca­ril­la pal­kit­tu elo­ku­va (mm. pa­ras elo­ku­va) pe­rus­tuu Pier­re Boul­len sa­man­ni­mi­seen ro­maa­niin (1952).

Kuva

Erinomainen kuva on miellyttävän skarppi ja värikylläinen. Klassiseen tyyliin päivällä kuvatut ja jälkikäteen tummennetut yö-kohtaukset näyttävät yllättävän hyviltä, eikä päivänvalossa kuvatuissa osiossakaan ole moittimista. Jokun otos siellä täällä näyttää epäskarpilta, mutta nämä ovat onneksi kirkkaasti vähemmistössä.

Ääni

Puhdas ääniraita toistaa dialogin miltei välittömästi, eikä anti jää kuivan yksipuoliseksi. Musiikkiraita on sekin hyvin tapahtumia säestämässä.

Ekstrat

Ekstroissa kuva kuvassa -raita, perusteellinen making of (53 min.), Steve Allen -shown klippi vuodelta 1957 (7 min.), Holdenin juontama kooste elokuvasta (16 min.), John Miliuksen ajatuksia elokuvasta (8 min.), kuvagalleria, kaksi traileria ja koosteet ensi-illasta (2 min.) sekä kuvauksista viidakossa (6 min.). (IJ)
28/12/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy