Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

My Friend Dahmer

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2017Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083140588

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Sar­ja­mur­haa­ja Jeff­rey Dah­me­rin nuo­ruu­des­ta ker­to­va elo­ku­va maa­laa ku­van huo­mion­ki­peästä, mut­ta ympä­ristöönsä huo­nos­ti so­pi­nees­ta nuo­ru­kai­ses­ta, jo­ka pää­tyi sur­maa­maan 17 poi­kaa.

Sar­ja­mur­haa­ja Jeff­rey Dah­me­rin nuo­ruu­des­ta ker­to­va elo­ku­va maa­laa ku­van huo­mion­ki­peästä, mut­ta ympä­ristöönsä huo­nos­ti so­pi­nees­ta nuo­ru­kai­ses­ta, jo­ka pää­tyi sur­maa­maan 17 poi­kaa. Elo­ku­va näyttää us­kot­ta­vas­ti kuin­ka Dah­mer vähä vähältä ti­pah­ti sekä per­heensä että ympäröivän yh­teis­kun­nan lat­tia­lau­to­jen vä­listä, mut­ta ei tun­nu sil­ti pyr­kivän luo­maan te­ko­syitä hir­mu­teoil­le.
Maan­tien var­rel­ta löy­ty­nei­den eläin­ten­raa­to­jen kans­sa puu­has­te­lus­ta siir­rytään us­kot­ta­vien sysäys­ten kaut­ta yhä häi­riin­ty­neem­mil­le lin­joil­le kun­nes ky­seessä ovat jo ih­mis­hen­get. Hal­li­tus­ti syk­kivä elo­ku­va ei mässäil­le ai­heel­laan, ei re­vit­te­le pääo­san­sa omi­tui­suu­del­la eikä liioin yritä tehdä tästä sat­tu­man uh­ria, jo­ten ky­se on har­vi­nai­sen selväpäi­sestä ker­to­muk­ses­ta. Elo­ku­va toi­mii pro­lo­gi­na Dah­me­rin mur­hil­le, jo­ten ih­mis­ver­ta tässä ei nähdä vaik­ka tun­nel­ma käy­kin pai­nos­ta­vak­si.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Dah­me­rin kou­lu­ka­ve­rin Derf Back­der­fin oma­koh­tai­sis­ta ko­ke­muk­sis­taan am­men­ta­maan sa­man­ni­mi­seen sar­ja­ku­vaan, jos­ta on il­mes­ty­nyt sekä 24-si­vui­nen että 224-si­vui­nen ver­sio. Sar­ja­ku­va pää­tyi il­mes­ty­mis­vuon­naan 2012 Ti­me-leh­den to­p5-lis­tal­le ei-fik­tii­vi­senä kir­ja­na. Elo­ku­van ker­to­maan ta­ri­naan tun­tuu siis ole­van us­ko­mi­nen.

Kuva, ääni & ekstrat

Hitusen kelmeä ja pehmeä, mutta moitteettoman vakaa periodikuva hoittaa tonttinsa ilmeikkäästi. Seesteinen ääniraita. Ekstraton. (IJ)
04/04/2018

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy