Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

To Kill a Mockingbird

Kuin surmaisi satakielen 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1962Kesto: 129 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018024762

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Syvän la­man ai­kaan ja Yh­dys­val­to­jen syvään etelään si­joit­tu­va ker­to­mus la­ki­mie­hestä, jo­ka ryh­tyy edus­ta­maan rais­kauk­ses­ta syy­tet­tyä mus­taa miestä vas­toin yh­teisönsä odo­tuk­sia.

Syvän la­man ai­kaan ja Yh­dys­val­to­jen syvään etelään si­joit­tu­va ker­to­mus la­ki­mie­hestä (G­re­go­ry Peck suo­sik­ki­roo­lis­saan), jo­ka ryh­tyy edus­ta­maan rais­kauk­ses­ta syy­tet­tyä mus­taa miestä vas­toin yh­teisönsä odo­tuk­sia. Isänsä rin­nal­la myös tämän lap­set ot­ta­vat en­nak­ko­luu­lot­to­man roo­lin to­tuu­den puo­lus­ta­mi­ses­sa.
Har­per Leen sa­man­ni­mi­seen esi­kois­ro­maa­niin (1962) pe­rus­tu­va elo­ku­va on klas­sik­ko omas­sa oi­keu­des­saan. Elo­ku­va aset­te­lee en­nak­ko­luu­lot oi­keu­den alt­ta­rin eteen, ja näyttää kuin­ka la­man ai­heut­ta­mis­ta vas­toinkäy­mi­sistä ja in­hi­mil­li­sistä pe­lois­ta huo­li­mat­ta ih­mi­syy­den pe­rus­pe­riaat­tei­ta ei ole syytä unoh­taa. Sa­no­ma puo­lus­ta­mi­sen ar­vois­ten pe­riaat­tei­den löytä­mi­sestä ja nii­den puo­lus­ta­mi­ses­ta on yhä pu­re­va 60 vuot­ta kir­jan (ja elo­ku­van) syn­nyn jäl­keen. Tämä ei ole kui­va oi­keus­sa­lid­raa­ma eikä myöskään alen­nu lo­pet­ta­maan kli­sei­siin.

Kuva

Komeasti restauroitu mustavalkokuva on vakaa, hallittu ja jokaisessa käänteessään miltei aristokraattisen huoliteltu. Hopeaisesti hohtavat harmaasävyt ja 4K-kuosiin esiinnnostamat yksityiskohdat saavat unohtamaan, että kyse ei ole modernista värielokuvasta. Toisin sanoen anti on elokuvamaisen lumottua.

Ääni

Hyvä ääniraita soljuu korvaan särähtämättä. Dialogi välittyy puhtaasti ja tunnelmat välittyvät vahvasti vaikka elokuva onkin jo 60 vuotta vanha.

Ekstrat

Ekstroista löytyy nyt odottamattoman hyvä kattaus arkistosta kaivettuja retrospektiivisiä koosteita, joiden kautta erityisesti Gregory Peck tulee tutuksi. Mukana on erinomainen kooste elokuvan merkityksestä (25 min.), "Fearful Symmetry" ja "A Conversation with Gregory Peck" -nimillä kulkevat upeat dokumentit (90 min. ja 98 min.), traileri, tribuutti (10 min.) ja koosteet voittopuheesta Oscar-gaalassa (2 min.), AFI:n palkintogaalasta (10 min.), Scoutin muisteluista (12 min.) ja Universalin restautointiohjelmasta (9 min.). Näiden lisäksi levyltä löytyy vieläpä ohjaaja Robert Mulliganin ja tuottaja Alan Pakulan kommenttiraita, sekä elokuvan HD-versio omalla levyllään. (IJ)
16/02/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy