Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

Armoton

Unforgiven 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1992Kesto: 131 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 98008EAN: 7321946108111

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

C­lint Eas­twoo­din me­nes­ty­nyt ja ar­vos­tet­tu wes­tern saat­te­lee län­ne­ne­lo­ku­van gen­renä hy­vin an­sait­tuun le­poon.

C­lint Eas­twoo­din me­nes­ty­nyt ja ar­vos­tet­tu (4 Os­ca­ria ja lu­kui­sia mui­ta pal­kin­to­ja) wes­tern saat­te­lee län­ne­ne­lo­ku­van gen­renä hy­vin an­sait­tuun le­poon. Spa­get­tiwes­ter­nien kuo­le­mat­to­mal­le isäl­le Ser­gio Leo­nel­le ja Dir­ty Har­ryn oh­jaa­jal­le Don Sie­ge­lil­le omis­te­tun elo­ku­van kes­kei­simmät roo­lit on mie­hi­tet­ty ko­vil­la ni­millä: Eas­twood, Ge­ne Hack­man ja Mor­gan Free­man.
Eas­twood on vai­mon­sa me­nettä­nyt per­heel­li­nen mies, jon­ka ruu­din­kat­kui­ses­ta men­nei­syy­destä löy­tyy en­nemmän kuol­lei­ta mie­hiä, nai­sia ja lap­sia kuin san­ka­ri tah­toi­si muis­taa. Vuo­sien hil­jai­se­lon jäl­keen mies ajau­tuu vielä elä­kepäi­villään mu­kaan hank­kee­seen, jon­ka päämääränä on kos­taa ilo­tyttöjä viil­lel­leil­le far­ma­reil­le ve­ri­ses­ti ja nos­taa näistä lu­vat­tu tu­han­nen dol­la­rin palk­kio. Eas­twood os­ti elo­ku­van kä­si­kir­joi­tuk­sen it­sel­leen jo vuo­sia sit­ten, mut­ta ha­lu­si odot­taa kun­nes oli mie­lestään kyl­lin van­ha pääo­saan. Odo­tus kan­nat­ti, sillä lop­pu­tu­lok­se­na oli – ajoit­tai­sia su­van­to­vai­hei­ta lu­kuu­not­ta­mat­ta – ä­lykäs ja sym­paat­ti­nen­kin wes­tern, jos­sa aseet pu­hu­vat vas­ta ih­mis­ten jäl­keen. (IJ)

Kuva & ääni

BD-versiota on mielenkiintoista verrata taannoiseen kahden levyn DVD-erikoisjulkaisuun. Siinä missä vanhempi versio miellyttää samettisella ja luonnonvaloa muistuttavalla pehmeällä kuvallaan, BD on puolestaan kirkas, valoisa ja äärimmäisen tarkka. Lopulta voi jopa pitää makuasiana, kumpi miellyttää enemmän. Toki BD on parempi valinta useimpien mielestä. Laadukas ääniraita on perus- DD5.1, joten kompressoimatonta PCM-raitaa saadaan vielä odottaa.

Ekstrat

Ekstrat vastaavat aiempaa laitosta. Eastwoodin elämänkerturi Richard Schickelin kommenttiraita on näkemyksellinen, vaikka usein hiljaiseksi heittäytyvän ohjaajan omaa ääntä olisi kuunnellut mieluummin. Lisäksi mukana on neljä dokumenttia, joiden yhteispituus on peräti 127 minuuttia. Viimeinen makupala on Maverick tv-sarjan jakso "Kaksintaistelu auringon laskiessa", suoraan Eastwoodin alku-uralta. (PS)
13/10/2008
13/10/2008

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy