Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Winter’s Bone

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2011Kesto: 96 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 253462EAN: 6416335180005

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

A­me­rik­ka­lai­nen elo­ku­va­teol­li­suus elää omas­sa maail­mas­saan, jo­ka ei edes rea­lis­ti­sim­mil­la ta­sol­laan ole kuin jo­kin kum­ma hei­jas­tus tai pei­li­ku­va to­del­li­suu­des­ta.

A­me­rik­ka­lai­nen elo­ku­va­teol­li­suus elää omas­sa maail­mas­saan, jo­ka ei edes rea­lis­ti­sim­mil­la ta­sol­laan ole kuin jo­kin kum­ma hei­jas­tus tai pei­li­ku­va to­del­li­suu­des­ta. Ai­ka ajoin tu­lee sit­ten jo­ku, jo­ka ko­haut­taa rea­lis­ti­sel­la täsmäis­kul­la. Tämä jo­ku on tällä ker­taa oh­jaa­ja Deb­ra Gra­nik.
O­li Hol­lywood-tuo­tan­nos­sa sit­ten mie­leen tril­le­ri, ko­vak­si­kei­tet­ty gangs­te­rie­lo­ku­va, huu­me­bis­nes­ku­vauk­set tai sit­ten per­hed­raa­ma, Win­ter’s Bo­ne hoi­te­lee kaik­ki tar­peet.
Se ker­too kes­kellä Yh­dys­val­to­ja, Ozar­kis­sa, si­jait­se­vas­ta me­tam­fe­ta­mii­ni­teh­tai­lun pesä­pai­kas­ta, jos­sa eri­lai­set su­ku­juo­nit­te­lut ja ri­kol­li­suus kie­to­vat yh­teisöä ot­tei­siin­sa. Seit­semän­tois­ta­vuo­tias Ree (u­pea Jen­ni­fer Law­ren­ce) jou­tuu pat­ti­ti­laan, kun isä on oi­keut­ta paos­sa ja ko­ti­ta­lo ta­kuu­na. Ko­to­na on huol­let­ta­va­na mie­li­sai­ras äi­ti ja kak­si pie­nempää si­sar­ta. Pe­rik­si ei kui­ten­kaan an­ne­ta, ja tyttö läh­tee liik­keel­le kuin Nei­ti Et­sivä hel­ve­tistä.
E­lo­ku­vas­sa nä­kee har­voin to­del­la ko­via ih­mi­siä kuin nuo­ri Ree ja isän Teard­rop-ve­li. Jäl­kimmäistä esittävästä John Haw­ke­sis­ta kuul­laan vielä. To­ki taus­ta Min­ne­so­tas­sa aut­toi, mut­ta hyytävää me­noa on tar­jol­la. Sil­ti K13-mer­kintä on pai­kal­laan.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Da­biel Wood­rel­lin ro­maa­niin. Se voit­ti Sun­dan­ce Film Fes­ti­va­lin ja Stock­holm Film Fes­ti­va­lin par­haan elo­ku­van pal­kin­not.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääni on alistettu realistisen karhealle yleisotteelle. Ratkaisu toimii. Ekstroissa 46 min. dokumentti, ohjaajan 9 min. haastattelu ja traileri. (PS)
21/07/2011

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy