Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Papillon

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1973Kesto: 145 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5709165167423

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­ta­pah­tu­miin poh­jau­tu­va ker­to­mus ran­gais­tus­van­gis­ta, jo­ka pas­si­te­taan kuo­le­maan Rans­kan Guaya­nas­sa si­jait­se­val­le troop­pi­sel­le van­ki­lei­ril­le.

To­si­ta­pah­tu­miin poh­jau­tu­va ker­to­mus ran­gais­tus­van­gis­ta (S­te­ve Mc­Queen), jo­ka pas­si­te­taan kuo­le­maan Rans­kan Guaya­nas­sa si­jait­se­val­le troop­pi­sel­le van­ki­lei­ril­le. Kwai-joen sil­taa etäi­ses­ti muis­tut­ta­va ta­ri­na si­joit­taa pa­ko­suun­ni­tel­man sil­lan­ra­ken­nuk­sen ti­lal­le, mut­ta pitää sel­viy­ty­mi­sen yhtä­lail­la kes­kiössä. Tätä lä­hemmäs la­by­rin­tin rot­tia ei van­ki­la­pa­ko-e­lo­ku­vis­sa ehkä ole kos­kaan pääs­ty.
Var­sin heik­ko­ja ar­vos­te­lui­ta ai­ka­lai­sil­taan saa­nut elo­ku­va va­kuut­taa tun­nel­man tulk­ki­na ja epä­ta­va­no­mai­sen seik­kai­lun mat­kaop­paa­na. Ste­ve Mc­Queen (mm. Suu­ri pa­ko­ret­ki) on mies pai­kal­laan pa­koa vim­ma­tus­ti ha­ke­va­na rans­ka­lais­mie­henä ja Dus­tin Hoff­man yhtä­lail­la ve­toa­va tämän sii­vel­le lyöttäy­tyvänä ra­ha­mie­henä. Ko­ko­nai­suus on epäi­lemättä niin pii­naa­va, rai­vos­tut­ta­van kont­rol­loi­ma­ton ja tus­kas­tut­ta­van paah­tei­nen kuin ta­ri­nas­ta voi ko­ti­teat­te­rin tur­vas­sa tehdä.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Hen­ri Char­riè­ren omaelämän­ker­taa (1969).

Kuva

Upea kuva on vakaa, väritoistoltaan luonteva ja kauttaaltaan ilahduttavan terävä. Jälki on nyt läpeensä hallittua ja tunnelmallisen huoliteltua, eikä tekoälyä kaivata annin terävöittämiseen.

Ääni

Minimalistinen, mutta uskottava ääniraita luo miljöönsä pieteetillä. Ylimääräistä ilotulitusta ei kuulla, mutta anti on luonnollisesti soljuvaa dialogia ja Jerry Goldsmithin ajoittain henkiin heräävää musiikkiraitaa myöten mainiota.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
24/04/2023

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy