Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Warcraft: The Beginning - 3D

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2015Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MVC 3D 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083088767

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Warc­raft-yh­teisön imun välttä­neenä on ilo ha­vai­ta, että pe­lin maail­mas­ta on löy­ty­nyt vi­vah­tei­kas kas­vu­ta­ri­na, jon­ka suu­res­ta konf­lik­tis­ta löy­tyy — kai­ken ka­tak­lis­mi­sen ry­mis­te­lyn lo­mas­ta — mo­ni­ta­hoi­nen ta­ri­na, jos­sa kun­nian­hi­mo, kun­nia ja elämän­ja­no ni­vou­tu­vat mie­lekkääk­si seik­kai­luk­si.

Warc­raft-yh­teisön imun välttä­neenä on ilo ha­vai­ta, että pe­lin maail­mas­ta on löy­ty­nyt vi­vah­tei­kas kas­vu­ta­ri­na, jon­ka suu­res­ta konf­lik­tis­ta löy­tyy — kai­ken ka­tak­lis­mi­sen ry­mis­te­lyn lo­mas­ta — mo­ni­ta­hoi­nen ta­ri­na, jos­sa kun­nian­hi­mo, kun­nia ja elämän­ja­no ni­vou­tu­vat mie­lekkääk­si seik­kai­luk­si. Ör­kit eivät ole tässä vain yk­siu­lot­tei­nen uh­ka, pelkkä maan tu­hoa­maan tul­lut heinä­sirk­ka­par­vi, vaan ih­mis­ten ta­paan oma si­vi­li­saa­tion­sa, jo­ka yrittää luo­via tiensä eteenpäin.
E­lo­ku­va tun­nus­tau­tuu he­ti ni­mestään läh­tien saa­gan aluk­si, mut­ta tähän näh­den vauh­tiin päästään an­siok­kaan vauh­dik­kaas­ti ja ta­ri­nan kaa­ri­kin on pal­kit­se­va il­man it­se­riit­toi­seen cliff­han­ge­riin tur­vau­tu­mis­ta. Ko­ko­nai­suus kieltämättä mais­tuu aluk­si LOTR:in ja Nar­nian ta­ru­jen ris­tey­tyk­seltä, mut­ta vä­hi­tel­len näiltä tu­lil­ta nou­see ilah­dut­ta­van vet­reä ja lu­paa­va fan­ta­sia­seik­kai­lu.

Kuva

3D-kuva nappaa mukaansa ilman montaakaan raflaavaa kikkaa. Satumainen miljöö piirtyy silmien eteen kauniisti ja ottaa tilansa luontevasti. Suhteessa tähän 2D-kuva tuntuu lattealta ja jopa hieman pehmeältä kun tilakuvan tuoma jäsentyneisyys jää Transformersien tavoin 2D-puolella saavuttamatta. Elokuva perustuu suurelta osin motion capture -kuvaan, minkä päälle itse hahmot on luotu tietokoneella. Tietokoneella luodut örkit näyttävätkin erehdyttävän uskottavilta kasvojen ilmeitä myöten. Tämä tietokonelähtöisyys on isolta osin selitys mainiolle 3D-kuvalle.

Ääni

Komea ääniraita on kaikkea mitä spektaakkelilta odottaa: teatraalisen musikaalinen, mielikuvituksekkaan vivahteikas ja tarpeen tullen uskottavan yrmy.

Ekstrat

3D-levy on ekstraton, mutta boksista löytyy myös 2D-versio ekstrojen kera omalla levyllään. Pieniin pätkiin silvotuissa, mutta sinällään asiallisissa ekstroissa nähdään poistettuja kohtauksia (14 min.), mokia (3 min.), teaseri ja koosteet tarinasta (5 min.), näyttelemisestä (6 min.), puvustuksesta (6 min.), motion capturesta (7 min.), tehosteista (5 min.), stunteista (5 min.), fanituksesta (7 min.) ja Madame Tussaudsin Warcraft-näyttelystä (8 min.). Sokerina pohjalla tarinaa täydentävä animoitu sarjakuva (54 min.). Elokuva on julkaistu myös 4K/UHD-julkaisuna. (IJ)
01/11/2016

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy