Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Tomorrowland a World Beyond

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2015Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.20*
Ääniraita: DTS-HD MA7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418462895

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

“U­nek­si­joi­den tu­lee pitää yhtä”.

“U­nek­si­joi­den tu­lee pitää yhtä”.
Dis­ney-e­lo­ku­va, jos­sa sa­no­taan, että ällä pis­saa pääl­lem­me, ei voi ole ai­van huo­no. To­sin tai­sin muis­taa rep­lii­kin vää­rin eli ky­se oli hie­man lie­vemmästä il­mai­sus­ta.
Jo­ka ta­pauk­ses­sa jo­pa Dis­ney al­kaa ai­na­kin aa­vis­tuk­sen mur­taa poh­joi­sa­me­rik­ka­lai­sia ta­bu-ai­hei­ta ko­ko per­heen elo­ku­vis­saan.
Muu­ten seik­kai­lus­ta jää sel­lai­nen tun­tu­ma, että yh­dys­val­ta­lai­set eivät ole vii­me vuo­si­kym­me­ninä kat­so­neet eri­tyi­sen hyvällä sitä, kuin­ka bri­tit ovat osan­neet hyö­dyntää kir­jal­lis­ta fan­ta­sia­pe­rin­nettään (Sor­mus­ten her­ra, Pot­te­rit, jo­pa Bon­dit).
Yh­dys­val­lat on sentään kes­kei­nen maa tei­teis­kir­jal­li­suu­den his­to­rias­sa, vaik­ka tämä­kin elo­ku­va ku­mar­taa aluk­si rans­ka­lai­sel­le Ju­les Ver­nel­le.
Dis­neyn tu­le­vai­suut­ta ku­vaa­va hu­vi­puis­to on elo­ku­van lähtöa­lus­ta, vaik­ka sitä ei ko­ros­te­ta­kaan. Vauh­tia ja ih­me­teltävää riittää, mut­ta juo­nes­ta viis: lo­pul­ta kaik­kei­hin an­toi­sin­ta on eri­lais­ten viit­tei­den ja vih­jaus­ten ri­pot­te­lu pitkään elo­ku­vaan. Suu­rin osa on liit­tyy tie­teis­kir­jal­li­suu­teen (Hu­go Gerns­back, Ur­su­la Le Guin), mut­ta val­tao­sa elo­ku­viin (Roc­ke­teer, Rau­tajät­ti, Api­noi­den pla­neet­ta, Uh­ka­vaa­ti­mus maal­le, Kiel­let­ty pla­neet­ta, Star Wars), jo­ku­nen te­le­vi­sio­sar­joi­hin (Simp­so­nit ja Hou­se) ja jo­pa 1960-lu­vun pop­mu­siik­kiin (Da­ve Clark Fi­ve).

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääni. Ekstroihin on tallennettu 31 min. dokumentit, 9 min. poistettuja kohtauksia ja 3 min. lyhytanimaatio “The Origins of Plus Ultra”. (PS)
17/11/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy