Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Young Lions

Nuoret leijonat 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1958Kesto: 161 minuuttia
Julkaisija: Soul MediaKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5709165213823

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Kir­jai­li­ja Irwin Shaw jäi kir­jo­jen­sa elo­ku­va­ver­sioi­den van­gik­si, eikä luul­ta­vas­ti kos­kaan saa­nut an­sait­tua ar­vos­tus­ta hie­man Gra­ham Gree­nen ta­paan.

Kir­jai­li­ja Irwin Shaw jäi kir­jo­jen­sa elo­ku­va­ver­sioi­den van­gik­si, eikä luul­ta­vas­ti kos­kaan saa­nut an­sait­tua ar­vos­tus­ta hie­man Gra­ham Gree­nen ta­paan. Ku­vaa­vaa on, että puut­tei­neen­kin Nuo­ret lei­jo­nat on laa­du­kas elo­ku­va, vaik­ka se jättää Shawn al­ku­peräis­teok­sen psy­ko­lo­gi­sen ja kul­tu­rel­li­sen sy­vyy­den li­ki pitäen luo­taa­mat­ta.
Kir­ja ja elo­ku­va ku­vaa­vat sak­sa­lai­sen so­ti­laan (kul­tai­nen so­tu­ri Mar­lon Bran­do blon­di­na) tietä, jo­ka ris­teää kah­den ame­rik­ka­lais­so­ti­laan kans­sa. Näistä toi­nen on ka­sar­mi­kiu­sat­tu juu­ta­lai­nen (Mont­go­me­ry Clift) ja pel­ku­rik­si it­sensä tun­te­va viih­de­tai­tei­li­ja (Dean Mar­tin). Shaw ku­va­si mies­ten hen­kilö­koh­tai­sia pon­ti­mia so­dan olois­sa, kun oh­jaa­ja Dmyt­ryk syök­see kat­so­jan viih­teel­li­sen so­taan ja kor­keajän­ni­tysmäi­siin koh­tauk­siin. Jos kir­jaa ei ole lu­ke­nut, asiaa ei luul­ta­vas­ti edes ih­met­te­le. Var­sin­kin Bran­don hah­mo on kau­nis­tel­tu ja muu­tet­tu san­ka­ril­li­sek­si. Jos oi­kein muis­tan, hä­nen so­ti­la­sar­von­sa oli kir­jas­sa ker­sant­ti, ei suin­kaan up­see­ri. Täl­lais­ta ta­pah­tuu Hol­lywoo­dis­sa. Kir­jai­li­jaa voi vain sää­li­tellä.

Kuva, ääni & ekstrat

Keskitason kuva ja ääni. Mustavalkoinen Panavision-kuva luo autenttista maailmansodan tunnelmaa. Ei ekstroja. (PS)
02/10/2013

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy