Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Netflix

Greenbook

Elokuva:
Kuva & Ääni:

Tekniset tiedot

Formaatti: Netflix
 
Vuosi: 2018Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
2.00
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Kau­nis elo­ku­va bron­xi­lai­ses­ta ame­ri­ka­ni­ta­lia­lai­ses­ta mie­hestä ja vir­tuoo­si­mai­ses­ta mus­tas­ta pia­nis­tis­ta, jot­ka kiertävät yh­dessä syvää etelää 1960-­lu­vun seg­re­koi­dus­sa Ame­ri­kas­sa.

Kau­nis elo­ku­va bron­xi­lai­ses­ta ame­ri­ka­ni­ta­lia­lai­ses­ta mie­hestä (Vig­go Mor­ten­sen) ja vir­tuoo­si­mai­ses­ta mus­tas­ta pia­nis­tis­ta (Ma­hers­ha­la Ali), jot­ka kiertävät yh­dessä syvää etelää 1960-lu­vun seg­re­koi­dus­sa Ame­ri­kas­sa.
Vir­heettömän ko­mea elo­ku­va löytää nuot­tin­sa kou­kut­ta­van ele­gan­tis­ti. Tämä on ten­hoa­va road­mo­vie, kieh­to­va pe­rio­did­raa­ma, ja vas­tus­ta­ma­ton ka­ve­ri­ta­ri­na, jos­sa kaik­ki sy­lin­te­rit suih­kut­ta­vat draa­maa suo­neen elävällä syk­keellä. Upea to­si­ta­ri­na vä­lit­tyy il­man Hol­lywoo­din yli­lyön­tejä ja mies­ten ystä­vyys sy­ven­tyy vä­hin elein ja us­kot­ta­vas­ti kun­nes hah­mois­ta on enää vai­kea ol­la vä­littämättä.
Vig­go Mor­ten­sen te­kee Os­ca­rin ar­voi­sen suo­ri­tuk­sen oman kup­lan­sa rik­ko­va­na pas­kan­pu­hu­ja­na (hah­mon­sa omien sa­no­jen mu­kaan), jo­ka laa­jen­taa ho­ri­sont­te­jaan pa­kon edessä ja löytää val­loit­ta­vas­ti uu­den ystävän jos­sa­kin ra­sis­min ra­ja­seu­duil­la. Ma­hers­ha­la Ali te­kee yhtä­lail­la va­kuut­ta­van roo­lin mie­henä, jo­ka on me­nes­ty­nyt val­kois­ten maail­mas­sa, mut­ta ko­kee sa­mal­la jou­tu­neen­sa lo­ke­roon ja hu­kan­neen­sa yh­tey­den elämään. Ra­han tuo­ma ele­gans­si ja maanlä­hei­sen suo­ra­selkäi­nen re­hel­li­syys lyövät ta­ri­nas­sa kättä ta­val­la, jo­ka ri­kas­taa kaik­kien mu­ka­na ole­vien elämää.
E­lo­ku­va­na tämä on yk­sin­ker­tai­sen täy­del­li­nen ta­paus. Elo­ku­va pal­kit­tiin sekä par­haan elo­ku­van että par­haan si­vuo­san (Ma­hers­ha­la Ali) Os­ca­ril­la ai­van ai­heel­li­ses­ti.

Kuva, ääni & ekstrat

Tyylipuhdas periodikuva on tummasävyinen, terävä ja moitteettoman vakaa. Rauhallinen ääniraita antaa tapahtumien rullata omalla painollaan ja löytää iskunsa sekä dialogin, että tätä tahdittavien trio-esiintymisten kohdalla. (IJ)
25/01/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy