Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Rambo: First Blood

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1982Kesto: 97 minuuttia
Julkaisija: SoulmediaKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5709165705823

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Soulmedia) ellei toisin mainita.

Elokuva

Rau­haa kai­paa­va sis­si ja pik­ku­kylän oma­hyväi­nen lain­kou­ra ot­ta­vat yh­teen kult­tis­ta­tuk­sen­sa an­sain­nees­sa elo­ku­vas­sa, jo­ka yh­distää an­siok­kaas­ti so­tai­san ul­koa­sun ja rau­haa­ra­kas­ta­van elämä­na­sen­teen.

Rau­haa kai­paa­va sis­si (Syl­ves­ter Stal­lo­ne) ja pik­ku­kylän oma­hyväi­nen lain­kou­ra (B­rian Den­ne­hy) ot­ta­vat yh­teen kult­tis­ta­tuk­sen­sa an­sain­nees­sa elo­ku­vas­sa, jo­ka yh­distää an­siok­kaas­ti so­tai­san ul­koa­sun ja rau­haa­ra­kas­ta­van elämä­na­sen­teen.
Tämä ni­pu­te­taan mo­nes­ti sa­maan kas­tiin myö­hem­pien yk­si­so­luis­ten jat­ko-o­sien ja lu­ke­mat­to­mien ko­pioi­den kans­sa, mut­ta ky­seessä on täy­sin eri ka­li­be­rin elo­ku­va, jo­ka Stars­hip Troo­per­sin ta­voin toi­mii myös na­ri­kas­ta kat­sel­tu­na.

Kuva

4K:na uudelleen negatiiveilta masteroitu kuva on ilahduttavan luonnollinen ja erotteleva. Filmirae on paikoin sankkaa, ja erityisesti alun kaupunkiotoksissa paikoin huomiotaherättävää, mutta ratkaisevasti valtaosin jälki on paitsi ilmeikästä myös vakaata. Väritoisto on voimakasta, ja vaikka nyanssit ovat ehkä kortilla on vaikutelma luonteva ja läsnäoleva. Kyseessä on hyvä elämyksiä tarjoava kuva, mutta paikoin jälki myös jää alle HD-tason - kuten oli myös aiemmalla BD:llä.

Ääni

Asiallisen kylmäkiskoinen ääniraita löytää yliluonnollisia mittoja liiemmin edes yrittämättä. Dialogi on lämpimän välitöntä ja toiminnassa on kosolti tunnelmaa, joten valituksen aihetta ei löydy. Kyseessä taitaa olla sama häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita, joka kuultiin aiemmalla blu-rayllä.

Ekstrat

4K-levy on eksraton. Boksin niin ikää sisältämä BD tarjoaa lisukkeiksi vakuuttavan kattauksen: Stallonen ja ohjaajan kommenttiraita, vaihtoehtoinen loppu, poistettuja kohtauksia, mokia, traileri ja sarja koosteita elokuvasta sekä todellisesta Vietnamin sodasta. (IJ)
28/08/2020

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy