Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Linnut

The Birds 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1963Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 2.0 Mono
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582907353

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Määrä­tie­toi­nen nai­nen seu­raa juu­ri ta­paa­maan­sa ihas­tut­ta­van är­syttävää miestä tämän ko­ti­seu­duil­le San Fran­cis­con lie­peillä si­jait­se­vaan pik­ku­kylään.

Määrä­tie­toi­nen nai­nen (Tip­pi Hed­ren) seu­raa juu­ri ta­paa­maan­sa ihas­tut­ta­van är­syttävää miestä tämän ko­ti­seu­duil­le San Fran­cis­con lie­peillä si­jait­se­vaan pik­ku­kylään. Kylmä­kis­koi­nen anop­pieh­do­kas kaa­taa par­haan­sa mu­kaan jää­vettä oras­ta­van rak­kau­den nis­kaan, mut­ta suu­rem­mak­si uhak­si on­nel­le muo­dos­tu­vat pian mur­han­hi­moi­sik­si heitäy­tyvät lin­nut.
Alf­red Hitch­coc­kin klas­sik­kojännä­ri on yk­si niistä teok­sis­ta, jot­ka mie­hen tuo­tan­nos­ta useim­min muis­te­taan mai­ni­ta Psy­kon, Ver­ti­gon ja Ta­kaik­ku­nan ohel­la. Tai­do­kas lin­tujännä­ri ajal­ta en­nen lin­tuinf­luens­sa­pan­de­miaa tun­tuu yhä te­hoa­van, eikä tätä ko­meam­min tätä ta­ri­naa voi­si tehdä — jo­pa Tap­pa­ja­hai, jo­ka on myös klas­sik­ko omas­sa oi­keu­des­saan jää tämän taak­se luon­to­kap­pa­lei­ta vä­li­kap­pa­lee­nan käyttä­vien jän­ni­ty­se­lo­ku­vien sa­ral­la. Yk­sin­ker­tai­nen, mut­ta na­pa­kas­ti ra­ken­tu­va jännä­ri ei tyy­dy pah­vi­siin hah­moi­hin ja hal­poi­hin kir­kai­sui­hin, vaan näyttää mal­lia kuin­ka gen­ren elo­ku­vat pitäi­si tehdä.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva tarjoilee kirkkaasti kokoelman toistaiseksi parasta jälkeä. Jokunen otos siellä täällä jää toki vaihtelevan pehmeäksi, mutta jo alkukohtauksessa on näiden vastapainoksi tarjolla upean erottelevaa teräväpiirtokuvaa. Väritoisto on luonnollista ja toisto muutoinkin kaikilta osin vakaata ja miellyttävän levollista. Puhdas ja vaivattoman välitön ääniraita.

Ekstrat

Ekstrojen parhaimmistoa edustavat erinomainen dokumentti elokuvan synnystä (80 min.), erittäin mielenkiintoinen Tippi Hedrenin koekuvaus Hitchcockin ohjauksessa (10 min.) ja ote Truffaut'n Hitchcock-haastattelusta tätä elokuvaa koskien (14 min.). Lisäksi mukana on traileri, alkuperäisiä uutiskeloja elokuvan ilmestymisestä (3 min.), yhden kohtauksen storyboard-vertailu, poistettu kohtaus valokuvien avulla rekonstruoitina (4 min), alkuperäinen loppu storyboardeina (4 min.), kevyt dokumentti monsterielokuvista genrenä (14 min.), kuvagalleria ja kaksi hyvää koostetta Universalin historiasta (filmien restaroinnista 9 min. ja studioista 9 min.). Elokuva on julkaistu osana Hitchcock-keräilykokoelmaa, jonka elokuvat arvostelemme oppaassa erikseen. (IJ)
17/12/2012

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy