Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

House of Gucci

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2021Kesto: 158 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018021761

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

O­min­ta­kei­sen töys­syi­nen, mut­ta kai­kes­sa lei­ka­tus­sa töksäh­te­leväi­syy­dessään suo­ras­taan ele­gant­ti ta­ri­na Guc­cin muo­ti­su­vun vai­heis­ta.

O­min­ta­kei­sen töys­syi­nen, mut­ta kai­kes­sa lei­ka­tus­sa töksäh­te­leväi­syy­dessään suo­ras­taan ele­gant­ti ta­ri­na Guc­cin muo­ti­su­vun vai­heis­ta. Elo­ku­van ker­to­ma ta­ri­na ta­sa­pai­noi­lee vim­ma­tus­ti kylmä­kis­koi­sen val­ta­pe­lin ja ker­ta­kaik­ki­sen pos­ket­to­mia mit­to­ja saa­vut­ta­van ma­si­noin­nin vä­lillä, mut­ta kaik­ki tun­tuu lo­pul­ta is­tu­van ko­ko­nai­suu­teen kuin luu­ran­got per­hey­ri­tyk­sen joh­to­ryhmään. Tämä on kuin spi­ra­loi­va kom­pas­sin neu­la, jo­ka väpättää val­toi­me­naan kun­nes pää­tyy juu­ri sin­ne min­ne oli ko­ko ajan mat­kal­la. Tar­kas­ti ku­ra­toi­tu mat­ka on trip­pi sa­nan kai­kis­sa mer­ki­tyk­sissä pait­si siinä ke­mial­li­ses­ti avus­te­tus­sa.
Ris­ti­rit­tai­sia ar­vos­te­lui­ta saa­nut elo­ku­va uh­kaa ken­ties vie­rok­sut­taa tietään ha­ke­val­la ta­ri­nal­laan ja sen näennäi­sen ha­pui­le­val­la ker­ron­nal­la. Jos to­si­ta­ri­naa ei tun­ne etukä­teen on tai­val häm­mentävä, mut­ta myös kou­kut­ta­van ou­to. Tämä on kuin la­ki­mies­ten ja ma­fioo­so­jen kek­simä sir­kus tai pe­li­ra­ja­ton shak­ki-ot­te­lu, jos­sa pa­nok­se­na on kaik­ki tai ei mitään.
Myös näyt­te­lijä­kaar­ti on osu­va. La­dy Ga­gan näyt­te­lijän­lah­jois­ta voi­nee ol­la mon­taa mieltä, mut­ta tässä hän te­kee elämänsä roo­liin sydänkä­py­sestä vai­vih­kaa mat­riar­kak­si kas­va­va­na höy­ry­jyränä. Niin ikään Adam Dri­ver te­kee ve­toa­van roo­lin rau­hal­li­sen har­kit­se­va­na, mut­ta lo­pul­ta jok­seen­kin nak­sah­ta­va­na lii­ke­mie­henä. Vah­vat si­vuo­sat saa­vat myös Al Pa­ci­no, Je­re­my Irons ja pa­jat­son räjäyttävä Ja­red Le­to, jo­ta tus­kin tun­nis­taa kai­ken meik­kinsä al­ta, mut­ta jon­ka suo­ri­tus sur­ku­hu­pai­sa­na serk­ku­na on mag­neet­ti­sen tah­mai­nen.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Sa­ra Gay For­de­nin kir­jaan "T­he Hou­se of Guc­ci: A Sen­sa­tio­nal Sto­ry of Mur­der, Mad­ness, Gla­mour, and Greed" (2001).

Kuva

Upea periodikuva huokuu rikkautta ja eleganssia olipa sitten kyse Italian ajattomista kadunkulmista, maaseutukartanoiden loistosta tai New Yorkin Fifth Avenuesta, jolla jokaisella ompeleella on tuhti hintalappu. Kultainen reunus varjostaa jokaista detaljia, mutta uskottavan tummasävyisen HDR:n ja järkähtämättömän vakaan 4K:n saattelemana kokonaisuus on ihastuttavan terävä.

Ääni

Hillitty ääniraita keskittyy dialogiin ja matalalla intensiteetillä syntyvään ambienssiin, jossa taustamusiikki tuntuu olevan läsnä enemmän kuin Guccin nimikkokaupoissa mutta yhtälailla taustalle häivytettynä.

Ekstrat

Ekstraton. Boksi sisältää sekä elokuvan 4K- että HD-versiot omilla levyillään, mutta nämä molemmat ovat lisukkeettomia. (IJ)
25/03/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy