Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

There Will Be Blood

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2007Kesto: 148 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: PCM5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 205911EAN: 8717418136499

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Kylmä­kis­koi­nen rap­pio­ta­ri­na ker­too mie­hestä, jo­ka luo omai­suu­ten­sa 1900-­lu­vun alus­sa po­raa­mal­la öl­jyä ame­rik­ka­lais­ten maan­vil­je­lijöi­den al­ta.

Kylmä­kis­koi­nen rap­pio­ta­ri­na ker­too mie­hestä, jo­ka luo omai­suu­ten­sa 1900-lu­vun alus­sa po­raa­mal­la öl­jyä ame­rik­ka­lais­ten maan­vil­je­lijöi­den al­ta. Hui­jaus ei kos­kaan muu­tu tör­keäk­si, eikä liioin eri­tyi­sen ove­lak­si, öl­jy vain pulp­puaa ja elämä ohe­nee kun­nes jäl­jellä ei ole mitään muu­ta kuin se, mitä mies ko­ko ajan et­si­kin.
E­lo­ku­va sai hyvän vas­taa­no­ton, mitä voi ih­me­tellä, sillä kli­sei­nen ja ont­to elo­ku­va kul­kee yk­si­no­maan pääo­san Da­niel Day-Lewi­sin va­ras­sa, jo­ka meuh­kaa ja it­kee kan­kaal­la mil­tei jo tur­han las­kel­moi­dus­ti — sil­ti uran toi­nen Os­car-pal­kin­to tu­li an­sai­tus­ti. Te­kemällä teh­ty ja kiis­tat­ta yli­pitkä, mut­ta epä­so­vin­nai­se­na tyh­jyy­den ja mie­lettö­myy­den ku­vauk­se­na elo­ku­va omas­sa oi­keu­des­saan.

Kuva, ääni & ekstrat

Elokuva palkittiin Oscarilla myös kuvauksestaan, ja vaikkei tällä saralla nähdä mitään omalaatuista tai erityisen mieleenpainuvaa, piirtyy aikakausi uskottavasti ja tapahtumat tarinan henkeen osuvasti. Musiikkiraita sitä vastoin on käsittämättömän riitasointuinen ja tarpeettoman puritanistinen kulkuriorkesterin vinkutus tuodakseen elokuvaan mitään tunnelmaa tai eloa. BD toistaa molemmat moitteitta, mutta levy saattaa olla aikamoinen jukuripää toimiakseen soittimessa. Viimeistään tämä on kehoitus päivittää soittimen aseutuksia, vaikka Sony on toiminut reilun puolen vuoden ja noin sadan BD-levyn ajan moitteetta. Ekstroissa 32 min. dokumentti, 26 min. lyhytelokuva öljyn historiasta ja kolme poistettua kohtausta (12 min.). (IJ/PS)
13/10/2008
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy