Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Conversation

Keskustelu 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1974Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: Studio CanalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 82830EAN: 5055201815507

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Studio Canal) ellei toisin mainita.

Elokuva

F­ran­cis Ford Cop­po­lan oh­jaa­ma ja kä­si­kir­joit­ta­ma tril­le­ri seu­raa län­si­ran­ni­kon par­haan sa­la­kuun­te­li­jan sie­lu­nelämää tämän up­pou­tues­sa odo­tet­tua syvämmäl­le vii­mei­simpään tehtäväänsä.

F­ran­cis Ford Cop­po­lan oh­jaa­ma ja kä­si­kir­joit­ta­ma tril­le­ri seu­raa län­si­ran­ni­kon par­haan sa­la­kuun­te­li­jan (Ge­ne Hack­man) sie­lu­nelämää tämän up­pou­tues­sa odo­tet­tua syvämmäl­le vii­mei­simpään tehtäväänsä. San Fran­cis­con Union Squa­ren ih­mis­vi­linään si­joit­tu­va sa­la­kuun­te­luo­pe­raa­tio päästää mie­hen pul­lis­te­le­maan tyy­tyväi­senä au­dionör­tin mus­ke­lei­taan, mut­ta ko­hi­nas­ta vä­hi­tel­len nou­se­va vies­ti sitä vas­toin nos­tat­taa hi­ki­kar­pa­lot ot­sal­le.
Cop­po­lan elo­ku­va lu­moaa ku­vaa­mal­la en­si­si­jai­ses­ti kes­kus­hah­moaan ja vas­ta tois­si­jai­ses­ti avau­tu­vaa sa­lai­suut­taan. Hack­man luo pääo­sas­sa kieh­to­van ek­sent­ri­sen hah­mon, jos­sa yl­peys omas­ta am­mat­ti­tai­dos­ta ja pel­ko it­se koh­teek­si tu­le­mi­ses­ta lyövät mie­len­kiin­toi­ses­ti kättä. Mui­den ka­deh­ti­ma gu­ru elää as­keet­ti­ses­ti päästämättä edes yh­tiö­kump­pa­nei­taan lä­hel­leen ja ai­noa avau­tu­mi­sy­ri­tys nai­sel­le joh­taa se­kin kar­va­seen pet­ty­myk­seen. Eteensä ti­pah­ta­van sa­la­juo­nen pur­ka­mi­seen mies heittäy­tyy pe­lok­kaan määrä­tie­toi­ses­ti, mut­ta on­ko mo­tii­vi­na sit­tenkään tyy­pil­li­nen san­ka­ril­li­suus vai hui­jaa­ma­ton amat­ti­tai­to ja tar­ve ol­la tois­ta­mat­ta van­haa ereh­dystä?
Yh­den rai­teen jännä­rei­den yli­val­lan edessä ja ai­ka­na jol­loin nä­tit CSI-tyy­li­set tie­to­ko­nea­ni­maa­tiot ovat kor­van­neet har­maat ai­vo­so­lut ar­voi­tus­ten rat­kon­nas­sa tämä on hy­vin vir­kistävä jännä­ri. Myös luon­teel­taan ite­roi­va nau­hoi­tuk­sen sisällön avaus toi­mii pa­rem­min kuin vas­taa­vat rat­kai­sut gen­ressä yleensä. Puo­let elo­ku­van te­hos­ta pe­rus­tuu lo­pul­ta pää­hah­mon eri­koi­seen am­mat­tiin ja tämän am­mat­ti­kun­nan ku­vauk­seen, mut­ta tämä ei ole pois­sa jän­ni­tyk­sestä.

Kuva & ääni

Hallittu kuva nousee välähdyksittäin DVD-tason yläpuolelle, mutta on yhä rakeinen ja pehmeä. Ikäänsä tunnustava ääniraita on monikanavaksi miksattuna moitteettoman puhdas ja pianokeskeistä musiikkiraitaansa myöten minimalistinen. Tarjolla on myös alkuperäinen monoraita ja myöhempi stereolaajennus, molemmat häviöttömässä Linear PCM -muodossa.

Ekstrat

Kuvan ja äänen laatu eivät ehkä perustele yksistään uudelleenhankintaa, vaikka selvää parannusta edustavatkin, mutta ekstrat jättävät vanhan DVD:n pyörimään kalkkiviivoille. Mukana on nyt Francis Ford Coppolan mainio kommenttiraita, leikkaaja/äänimiksaaja Walter Murchin hyvä teknisempi kommenttiraita, säveltäjä David Shiren mielenkiintoinen haastattelu (11 min.), vanha Gene Hackmannin haastattelu (4 min.), alkuperäinen making of (9 min.), ohjaajan sanelunäytteitä elokuvan käsikirjoituksesta (49 min.), suppea kooste kuvauspaikoista silloin ja nyt (4 min.), Harrison Fordin (7 min.) ja Cindy Williamsin (5 min.) koekuvaukset eri rooleissa, suppea kooste ohjaajan mietteitä pääosan hahmosta (2 min.) ja traileri. Ekstrat tarjoillaan HD-muodossa, vaikka kuva ei aina siltä näytäkään. Sokerina pohjalla vielä 6-lehtinen vihko, joka sisältää ohjaajan lyhyen kirjeen ja kaksi elokuva-arvostelua. Englantilainen julkaisu, joten levyltä ei löydy suomenkelistä tekstitystä. (IJ)
26/11/2011

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy