Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Madagascar

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2005Kesto: 82 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.84
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 200743EAN: 5050583023779

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Haus­kin ani­maa­tioe­lo­ku­va sit­ten Sh­re­kin ja Ne­mon.

Haus­kin ani­maa­tioe­lo­ku­va sit­ten Sh­re­kin ja Ne­mon. Neljä New Yor­kin kes­kus­puis­ton eläin­tar­han kas­vat­tia herää haak­si­rik­kou­tu­nee­na Ma­da­gas­ca­rin saa­rel­la, missä päiväoh­jel­ma ja pe­lisäännöt ovat­kin tyys­tin eri­lai­set kuin ko­tihä­kissä.
Me­no on suo­ras­taan her­vo­ton­ta, eikä vit­sien, sket­sien ja lef­fa­viit­taus­ten (mm. Cast Away, Api­noi­den pla­neet­ta ja kaik­ki van­ki­la­pa­koe­lo­ku­vat) ryö­py­tys pysäh­dy kuin ly­hyi­den hengäh­dys­tau­ko­jen ajak­si.
E­ri­tyi­sen haus­kan lisän ka­val­ka­diin tuo­vat juo­ni­vat ping­vii­nit, jot­ka mil­tei on­nis­tu­vat va­ras­ta­maan shown sa­maan ta­paan kuin ora­va Ice Ages­sa. Tässä kui­ten­kin kaik­ki hah­mot ovat haus­ko­ja – ja mikä vielä yllättävämpää myös it­se ta­ri­na toi­mii ni­kot­te­le­mat­ta.

Kuva

Erinomainen kuva on ajoittain hitusen pehmeä, mutta muutoin virheetön. Väritoisto on kauttaaltaan upean sävykästä ja vakuuttaa niin New Yorkin öisille kaduille kuin viidakon vaihteleviin olosuhteisiin sijoittuvissa kohtauksissa. Jälki on niin ikään moitteettoman levollista, eikä havaittavaa värinää esiinny.

Ääni

Niin sisällöllisesti kuin teknisesti ensiluokkainen ääniraita on tarjolla DD5.1-muodossa englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi. Petteri Summasen johdolla toimiva suomenkielinen dubbaus on varsin kelvollinen, mutta tälläkin kertaa alkuperäisen raidan tunnelmaa on vaikea päihittää. Englanninkielinen äänityöskentely on kauttaaltaan mahtavaa seurattavaa, mutta etenkin David Schwimmer aneemisena, lääkepumpattuna kirahvina ja Sacha Baron Cohen, alias Ali G, viidakon itserakkaana kuninkaana, onnistuvat ratkiriemukkaasti. Myös musiikkinumerot ja ääniraita muutoinkin toimivat miellyttävän eloisasti.

Ekstrat

Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa making of (23 min.), mokia (2 min.), dokumentit dubbauksesta (8 min.), animoinnista (5 min.), Madagascarista (8 min.), kuvagalleria ja hyvä ohjaajien kommenttiraita. Ekstrojen kohokohta on kuitenkin pingviinien oma elokuva (anamorfinen laajakuva/DD5.1/12 min.), jolla nämä luontaiseen smokkiin verhoutuneet kommandot seikkailevat jouluisessa hengessä. Myös lyhytelokuva on dubattu ja tekstitetty moitteettomasti, ja tarjolla on jopa pingviinien hupikommenttiraita. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy