Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Frighteners

Kummituskopla 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1996Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 03084EAN: 5050582816730

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

F­rank Ban­nis­ter on mörkö­jen kar­kot­ta­ja, jo­hon ku­kaan ei us­ko en­nen kuin as­tiat ja pik­ku­vau­vat al­ka­vat le­vi­toi­da it­sestään ympä­ri kort­tee­ria.

F­rank Ban­nis­ter (Mic­hael J. Fox) on mörkö­jen kar­kot­ta­ja, jo­hon ku­kaan ei us­ko en­nen kuin as­tiat ja pik­ku­vau­vat al­ka­vat le­vi­toi­da it­sestään ympä­ri kort­tee­ria. Fran­kin bis­nes­ten sa­lai­nen ase on yh­teis­työ­so­pi­mus kol­men ih­mi­siä säi­kyt­te­levän kum­mi­tuk­sen kans­sa. Kop­lan idyl­li­nen elämä päät­tyy, kun kau­pun­kiin il­mes­tyy vii­ka­tet­ta to­sis­saan hei­lut­te­le­va rii­viö, jon­ka ai­noa var­tee­no­tet­ta­va vas­tus­ta­ja on Frank.
Kult­tioh­jaa­ja Pe­ter Jack­so­nin kau­hu­ko­me­dia on on­nis­tu­neen ta­sa­pai­noi­nen yh­dis­telmä kau­hua ja mus­taa huu­mo­ria. Mic­hael J. Fox oli oh­jaa­jan ai­noa va­lin­ta pääo­saan, ja mies is­tuu­kin sym­paat­ti­sen pik­ku­hui­ja­rin roo­liin mai­nios­ti. Pak­ko myöntää, että ar­vos­tin tämän elo­ku­van kym­me­nen vuot­ta sit­ten hie­man liian alas. Lop­pu me­nee ehkä hie­man pitkäk­si, mut­ta kyllä tämä on vai­vat­ta neljän täh­den viih­dettä.

Kuva & ääni

Pieteetillä remasteroitu, ja hyvä niin. Hennosti rosoinen kuva on tyylikkään tummasävyinen, väritoistoltaan kylläinen ja erottelevuudeltaan valovuosia vanhan DVD:n yläpuolella. Rosoisuus vaikuttaa toki hieman terävyysvaikutelmaan, mutta käytännössä kasvot ja pintojen tekstuurit ovat kiitettävän yksityiskohtaisia ja autojen kromilistatkin lipuvat ohi vakaasti. Tietokonetehosteet läpinäkyviä haamuja ja viikatemiestä myöten näyttävät rehellisesti vintagelta viime vuosien tetokonetehosteiden rinnalla, mutta istuvat hienosti elokuvan tyyliin. Danny Elfmanin musiikkiraita on ääniraidan vankka selkäranka, ja alati tapahtumien tasalla. Puhdas ja tunnelmallinen ääniraita pääsee nyt edukseen häviöttömän DTS-HD Master Audion sattelemana.

Ekstrat

Jacksonilta on totuttu odottamaan mittavia lisukepaketteja King Kongin tuotantopäiväkirjojen, LOTR:in lisälevyjen ja Lovely Bonesin kronologisen tuotantodokkarin jälkeen. Tässäkin tarjolla on vaikuttavan tyhjentävä tietopaketti elokuvasta kiinnostuneille. Ekstrojen helmi on massiivinen arkisto making of -materialia (3h46), joka valaisee haastattelujen ja klippien kautta upeasti elokuvan syntyä. Peter Jacksonin haastattelujen varaan pääosin rakentuva huikea paketti on hyvin kaukana tavanomaisesti klippien sillisalaatista. Lisäksi mukana on traileri ja jacksonin juontama koko elokuvan kattava animoitu storyboard-kooste (46 min.). Varsinainen ohjaajan kommenttiraita sellaisenaan puuttuu, mutta tietomäärä on valtava ja poikkeuksellisen hyvin jäsennelty. (IJ)
16/11/2011

Tekijät

Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Michael J. Fox
Tarina: Fran Walsh Peter Jackson
Kuvaus: John Blick
Musiikki: Danny Elfman

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy