Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Sideways

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 111534EAN: 6438044062052

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Us­ko­kaa nyt ih­mi­set, en ole vii­ni­reis­suil­la kos­kaan edes kuul­lut­kaan, että jol­la­kin oli­si käy­nyt nk.

Us­ko­kaa nyt ih­mi­set, en ole vii­ni­reis­suil­la kos­kaan edes kuul­lut­kaan, että jol­la­kin oli­si käy­nyt nk. flak­si. Var­maan­kin työ­reis­sut ovat erik­seen, mut­ta sil­ti: elo­ku­vis­sa, var­sin­kin hy­vissä, on kaik­ki mah­dol­lis­ta.
Su­loi­sen­ki­peä kes­ki-ikäi­syy­den ku­vaus ker­too golf- ja vii­ni­lo­mal­le läh­te­vistä vii­ni­nystä­vistä, jois­ta en­ti­nen tv-näyt­te­lijä (T­ho­mas Ha­den Church) saa nais­seu­ran lisäk­si moot­to­ri­pyörä­kypärästä päähänsä. Nössöm­pi ja vii­neistä tietäväm­pi (Paul Gia­mat­ti) koh­taa elämänsä rak­kau­den (yhä hä­kel­lyttävän kau­nis Vir­gi­nia Mad­sen).
E­lo­ku­van vai­ku­tus oli niin vah­va, että lä­himpänä Los An­ge­le­sia si­jait­se­va laa­tu­vii­nia­lue San­ta Bar­ba­ra täyt­tyi tu­ris­teis­ta, Pi­not Noir –­la­jik­keen suo­sio nou­si mo­nin­ker­tai­sek­si ja Mer­lot jou­tui ah­taal­le.
E­lo­ku­van vii­ni­tie­dol­li­set epä­loo­gi­suu­det ih­me kyllä lisäävät ve­to­voi­maa. Mi­les hauk­kuu mer­lo­tit maan­ra­koon, mut­ta ylistää he­ti perään St.E­mi­lio­nia, jon­ka tär­kein la­ji­ke ei ole Ca­ber­net Sau­vig­non, vaan juu­ri tämä Mer­lot. No, uu­den maail­man mer­lot on­kin asia erik­seen.
E­lo­ku­va on kerän­nyt pal­jon ke­hu­ja, mut­ta olen huo­man­nut, et­teivät mo­net nai­set tästä pidä. Pe­ru­sa­se­tel­ma on myrk­kyä fe­mi­nis­teil­le, mut­ta myös mo­nil­le muil­le­kin.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas, hieman rakeinen kuva ja maltilla rakennettu ääniraita. Ekstroissa näyttelijäparin kommenttiraita ja seitsemän min. dokumentti. Lisäksi mukana on seitsemän pidennettyä tai poistettua kohtausta. Ekstratoiminto kestää 16 min., mutta todelliset leikkaukset ovat pienempiä, sillä mukana on selvyyden vuoksi elokuvaan päätynyttä materiaalia. Leikattujen kohtien kappaleluvut kerrotaan, mikä helpottaa asiaa vielä entisestään. Olisipa näin joka levyllä. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy