Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Noah - 3D

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 138 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MVC 3D 1.85
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112713089

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Nooan ark­ki on yllättävä ai­he mo­der­nil­le elo­ku­val­le, mut­ta jos jo­ku, lie­nee aiem­min­kin ih­mi­sen sie­lun­mes­su­ja or­kest­roi­nut Dar­ren Aro­nofs­ky pait­si kyl­lin roh­kea tart­tu­maan haas­tee­sen myös oi­kea mies tehtävään.

Nooan ark­ki on yllättävä ai­he mo­der­nil­le elo­ku­val­le, mut­ta jos jo­ku, lie­nee aiem­min­kin ih­mi­sen sie­lun­mes­su­ja or­kest­roi­nut Dar­ren Aro­nofs­ky pait­si kyl­lin roh­kea tart­tu­maan haas­tee­sen myös oi­kea mies tehtävään. Ur­heas­ti suo­riu­tuu myös Rus­sell Crowe, jo­ka up­pou­tuu pääo­saan­sa tehtävän saa­nee­na mie­henä juh­la­val­la har­tau­del­la ja it­sensä eh­doit­ta uh­ra­ten. Hil­jai­sen va­kau­muk­sel­li­sen roo­lin te­kee niin ikään Jen­ni­fer Con­nel­ly mie­hen kyl­ki­luu­na, jo­ka tar­joaa sekä tu­kea että vas­tus­ta tar­peen mu­kaan.
Tois­maal­li­sil­la vis­toil­la ja krea­tio­nis­mia ko­meas­ti ku­vit­ta­vil­la ih­meillä kuor­ru­tet­tu elo­ku­va on­nis­tuu pu­ke­maan raa­ma­tul­li­sen ta­ri­nan­sa kieh­to­vak­si seik­kai­luk­si, jo­ka ei kaih­da pu­lah­taa pai­koin syn­kem­mil­lekään ve­sil­le. Eep­pi­sen efek­ti­sir­kuk­sen vas­ta­pai­no­na on kieh­to­van me­di­tat­tii­vi­nen ja var­sin­kin lop­puaan koh­den yllättävän ek­sis­ten­tia­lis­ti­sia sä­vyjä saa­va ker­to­mus, jo­ka ei tyy­dy pelkkään pyhä­kou­lun lo­ruun. Elo­ku­val­la on lo­pul­ta yhtä pal­jon yh­teistä Raa­ma­tun kuin LOTR:in tai Har­ry Pot­te­rin kans­sa, mut­ta lop­pu­tu­los on Hol­lywood-s­pek­taak­ke­lik­si erittäin hyvä.

Kuva & ääni

Erinomainen 3D-kuva on juuri niin näyttävää katsottavaa kuin aihe edellyttääkin. Islannissa kuvatut maisemat ovat eteerisen kauniita ja tietokoneella luodut rakennelmat sekä BBC:n Planeettamme maan timelapse-kuvista paremmaksi pistävät jumalalliset luomiskuvat näyttäviä. Myös ihmiset mahtuvat nahkoihinsa uskottavasti, joskin lähikuvien taustat poikkeuksetta litistyvät. Yksi puunlatvoja kuvaava kieppuva otos puuroutuu 3D:nä erikoisesti, mutta tästä ei ole häiriöksi asti, ja muutoin jälki on miellyttävää. 3D-tilakuva on luotu jälkikäteen tietokoneella, mutta lopputulos on uskottava ja ennemminkin elokuvalle eduksi kuin haitaksi. Myös äänipuoli toimii täysipainoisesti, ja sekä musiikkiraita että tehostemaailma ovat tehtäviinsä sopivan energisiä.

Ekstrat

3D-versio on ekstraton, mutta boksista löytyy myös 2D-versio omalla levyllään. 2D-version ekstroista löytyy kolme löyhästi hahmoteltua, mutta lupsakan tietopitoista koostetta, jotka sivuavat mm. kuvauksia Islannissa ja Arkin toteutusta (60 min.). (IJ)
17/08/2014

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy