Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Tummien perhosten koti

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2008Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: Nordisk FilmKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
  EAN: 6420201179505

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Nordisk Film) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Kun men­nei­syy­den hah­mot, mitkäpä muut­kaan, pa­ne­vat pie­nen ih­mis­tai­men to­lal­taan, täy­tyy koh­da­ta lähtö­ta­son ki­peys, alis­tua tai päättää ol­la lan­nis­tu­mat­ta.

Kun men­nei­syy­den hah­mot, mitkäpä muut­kaan, pa­ne­vat pie­nen ih­mis­tai­men to­lal­taan, täy­tyy koh­da­ta lähtö­ta­son ki­peys, alis­tua tai päättää ol­la lan­nis­tu­mat­ta. Kylmää ja sinänsä ty­perää ul­ko­puo­li­sen pu­het­ta, mut­ta siitä on tässä hie­nos­sa ko­ti­mai­ses­sa elo­ku­vas­sa ky­se.
Tus­kin näin hyvää jäl­keä oli­si saa­tu ai­kaan il­man Lee­na Lan­de­rin mie­len­kiin­tois­ta al­ku­peräis­ro­maa­nia, mut­ta ei se mikään tae ole kos­kaan ol­lut elo­ku­van­teos­sa.
Ää­rimmäi­sen traa­gi­sen per­he­ko­ke­muk­sen var­jos­ta­ma Ju­ha­ni (ai­to Nii­lo Syväo­ja) aluk­si jou­tuu ja lo­pul­ta pää­see saa­reen, oma­laa­tui­sen poi­ka­ko­din pitäjän (mai­nio Tom­mi Kor­pe­la) ho­tei­siin. Kli­seitä kaih­taen edetään draa­man kaar­ta ja ta­voi­te­taan jo­tain klas­sis­ta, mitä har­voin on suo­ma­lai­ses­sa elo­ku­vas­sa koet­tu. Truf­faut­mai­nen kär­si­mys viedään seu­raa­vaan ka­ma­riin ku­vaa­mal­la har­vi­nai­sen us­kot­ta­vas­ti nuo­ria mie­he­nal­ku­ja ja saa­vut­ta­mal­la pie­ni pa­la­nen pe­ru­sin­hi­mil­li­syy­den ydintä. Tässä elo­ku­vas­sa ei pieh­ta­roi­da suo­ma­lai­sen angs­tin het­teikössä ras­kais­ta poh­ja­vir­tauk­sis­ta huo­li­mat­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääni. Ekstroissa 25 min. poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein, isän kirje Juhanille, 12 min. lapsuudenmuistoja koottuna yhteen, 24 min. dokumentti ja traileri. (PS).
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy