Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

High Life

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2018Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 1.66
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083206673

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

O­min­ta­kei­nen aja­tus­leik­ki ast­ro­nau­tis­ta, jo­ka mie­hittää yk­sin pie­nen vau­van kans­sa jon­kin­lai­sel­la lai­na-a­jal­la käyvää ava­ruu­sa­se­maa.

O­min­ta­kei­nen aja­tus­leik­ki ast­ro­nau­tis­ta, jo­ka mie­hittää yk­sin pie­nen vau­van kans­sa jon­kin­lai­sel­la lai­na-a­jal­la käyvää ava­ruu­sa­se­maa. Elo­ku­va vaa­lii taus­ta­ta­ri­naan­sa mys­tee­rin ta­voin ja pant­taa pääo­san­sa mo­ti­vaa­tioi­ta vain raot­taak­seen vyyh­tiä erinäis­ten ta­kau­mien kaut­ta. Lop­pu­tu­los on en­nal­ta-ar­vat­ta­va, mut­ta mat­ka sin­ne kaik­kea muu­ta.
Mik­si ase­ma käy 24h jat­koa­joil­la? Mik­si muut ovat kuol­leet? Mistä tyttö­vau­va on tul­lut? Mitä kä­si­kir­joit­ta­jat ovat polt­ta­neet kek­siessään ta­ri­nan ro­deo­kap­se­lin? Mitä mer­ki­tystä tällä kai­kel­la on? Vas­taus kaik­keen on hel­pos­ti plääh.
Ta­val­li­suu­des­ta poik­kea­va sel­viy­ty­mis­ta­ri­na nap­paa aluk­si vai­vat­ta mu­kaan­sa ar­ki­sen ava­ruu­sai­kai­sil­la al­ku­ku­vil­laan, mut­ta ko­ko­nai­suus ha­joaa vä­hi­tel­len mo­ni­ker­rok­si­sek­si täy­te­ka­kuk­si, jos­sa ta­ri­nan pa­la­set eivät yh­dis­ty millään mie­lekkäällä ta­val­la. Tämä on te­ko­tai­teel­li­nen pläjäys, jon­ka vähät omat aja­tuk­set eivät pe­rus­te­le sen ole­mas­sao­loa. Lop­pu­tu­los on Trains­pot­tin­gin ja Men­ge­len ko­kei­den vi­rittämä ava­ruus­seik­kai­lu, jo­ka tun­tuu enemmän­kin vink­sah­ta­neel­ta ai­kuis­viih­teeltä kuin ove­lal­ta tie­teisjännä­riltä.
E­lo­ku­van ta­ka­kan­nen ikä­suo­si­tus 7 vuot­ta on vah­vas­ti vähä­tel­ty. Elo­ku­va sisältää raa­dol­li­sia koh­tauk­sia (mm. rais­kauk­sen yri­tys ja mie­li­val­tais­ta vä­ki­val­taa), joi­ta ei tu­le lap­sil­le näyttää. Kan­si­pa­pe­ris­sa lie­nee­kin vir­he, sillä etu­kan­nes­sa (toi­sin kuin ta­ka­kan­nes­sa) ikä­ra­jak­si mai­ni­taan 16.

Kuva, ääni & ekstrat

Epätavanomainen kuvasuhde 1.66:1 on täytetty budjettitietoisen teatraalisilla vistoilla. Värikkäissä valoissa kylpevä asema vaikuttaa miltei kirpputorin liinavaatteista ja jämäkalusteista kootulta risukasalta, mikä onkin ehkä sen luonteelle uskollista. Suttuisen kolkot takaumat maanpinnalta luovat kontrastia. Vähäeleinen ja miltei eloton ääniraita on teknisesti kelvollinen. Ekstraton. (IJ)
24/05/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy