Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2016Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112735463

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ek­sent­ri­nen eng­lan­ti­lais­vel­ho mat­kaa vuo­den 1924 New Yor­kiin salk­ku täynnä toi­nen tois­taan omi­tui­sem­pia otuk­sia.

Ek­sent­ri­nen eng­lan­ti­lais­vel­ho (Ed­die Red­may­ne) mat­kaa vuo­den 1924 New Yor­kiin salk­ku täynnä toi­nen tois­taan omi­tui­sem­pia otuk­sia. Sa­lais­ta kak­soi­selämää viettävä kau­pun­ki jou­tuu pian vel­ho­jen yh­tee­no­ton tan­te­reek­si, jol­la rat­kais­taan vir­kistävän in­hi­mil­li­siä ky­sy­myk­siä ai­nai­sen ga­lak­sin her­ruu­den si­jaan.
Rau­hal­li­ses­ti ta­ri­nan­sa lä­pi te­pas­te­le­va sa­tu muis­tut­taa mo­nel­la ta­paa huo­noa M. Night Shya­ma­lan -se­pi­tettä: otus­ten kir­jo on mit­ta­va, maail­man me­ka­nis­mit mo­ni­nai­set ja pää­hah­mo an­nos­te­lee kat­so­jal­le tietä­mystä näistä ku­ten par­haak­si kat­soo. Ero on kui­ten­kin siinä, että tässä se­pi­te as­kel­taa ke­vyes­ti, il­man voi­ma­kas­ta sak­sa­lai­sen roo­li­pe­lin si­vu­ma­kua. Ko­ko­nai­suus on sil­ti en­nen kaik­kea ylis­tys­lau­lu mie­li­ku­vi­tuk­sen len­nol­le ja va­paas­ti lin­ki­ty­vil­le tem­pauk­sil­le. Ta­ri­nan kaa­ri ja ke­hit­te­ly ot­ta­vat tässä ta­ka­pen­kin pai­kan, mut­ta kun­han pop­pa­rit ja mar­ja­me­hu kuu­lu­vat len­non tar­joi­lui­hin ei tai­val käy pitkäk­si.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Har­ry Pot­te­rin kynäil­leen J. K. Row­lin­gin teks­tiin, ja tun­tuu osin si­joit­tu­van sa­maan maail­maan kuin ki­pot­ta­jan­kin seik­kai­lut, jos­kin nyt At­lan­tin toi­sel­le puo­lel­le. John­ny Dep­pillä on pie­ni roo­li lo­pus­sa. "In­dul­gent and whim­si­cal" ku­vaa tätä täy­del­li­ses­ti.

Kuva & ääni

Fantastinen miljöö satumaisine tempauksineen tarjoaa täyslaidallisen audiovisuaalista karkkia. Periodi-sarjan New York, taikatemput ja mielikuvituksekkaat otukset kilpailevat ruutuajasta täyttäen kilvan jokaisen pikselin ja sekuntin. Teknisesti jälki on hyvää HD-tasoa, paikoin jälkeä voi erehtyä luulemaan jopa 4K:ksi. Erityisesti väritoisto on maukkaasti kohdallaan. Valtaosin jälki on kuitenkin hieman turhan pehmeää yltääkseen aitoon 4K-erottelukykyyn - mistä ei ilmeisesti myöskään ole kyse 2k-masteroinnin ja kuvaustekniikan ansiosta. Soljuvan suurieleinen ääniraita rutisuttaa maailmojen saumoja ja luotaa musiikkiraidallaan satumaista maailmaansa lupsakasti.

Ekstrat

4K-versio on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista löytyy myös elokuvan HD-versio, jonka kaveriksi löytyy poistettuja kohtauksia ja noin tunnin edestä koosteita. (IJ)
27/03/2017

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy