Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2016Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112735463

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ek­sent­ri­nen eng­lan­ti­lais­vel­ho mat­kaa vuo­den 1924 New Yor­kiin salk­ku täynnä toi­nen tois­taan omi­tui­sem­pia otuk­sia.

Ek­sent­ri­nen eng­lan­ti­lais­vel­ho (Ed­die Red­may­ne) mat­kaa vuo­den 1924 New Yor­kiin salk­ku täynnä toi­nen tois­taan omi­tui­sem­pia otuk­sia. Sa­lais­ta kak­soi­selämää viettävä kau­pun­ki jou­tuu pian vel­ho­jen yh­tee­no­ton tan­te­reek­si, jol­la rat­kais­taan vir­kistävän in­hi­mil­li­siä ky­sy­myk­siä ai­nai­sen ga­lak­sin her­ruu­den si­jaan.
Rau­hal­li­ses­ti ta­ri­nan­sa lä­pi te­pas­te­le­va sa­tu muis­tut­taa mo­nel­la ta­paa huo­noa M. Night Shya­ma­lan -se­pi­tettä: otus­ten kir­jo on mit­ta­va, maail­man me­ka­nis­mit mo­ni­nai­set ja pää­hah­mo an­nos­te­lee kat­so­jal­le tietä­mystä näistä ku­ten par­haak­si kat­soo. Ero on kui­ten­kin siinä, että tässä se­pi­te as­kel­taa ke­vyes­ti, il­man voi­ma­kas­ta sak­sa­lai­sen roo­li­pe­lin si­vu­ma­kua. Ko­ko­nai­suus on sil­ti en­nen kaik­kea ylis­tys­lau­lu mie­li­ku­vi­tuk­sen len­nol­le ja va­paas­ti lin­ki­ty­vil­le tem­pauk­sil­le. Ta­ri­nan kaa­ri ja ke­hit­te­ly ot­ta­vat tässä ta­ka­pen­kin pai­kan, mut­ta kun­han pop­pa­rit ja mar­ja­me­hu kuu­lu­vat len­non tar­joi­lui­hin ei tai­val käy pitkäk­si.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Har­ry Pot­te­rin kynäil­leen J. K. Row­lin­gin teks­tiin, ja tun­tuu osin si­joit­tu­van sa­maan maail­maan kuin ki­pot­ta­jan­kin seik­kai­lut, jos­kin nyt At­lan­tin toi­sel­le puo­lel­le. John­ny Dep­pillä on pie­ni roo­li lo­pus­sa. "In­dul­gent and whim­si­cal" ku­vaa tätä täy­del­li­ses­ti.

Kuva & ääni

Fantastinen miljöö satumaisine tempauksineen tarjoaa täyslaidallisen audiovisuaalista karkkia. Periodi-sarjan New York, taikatemput ja mielikuvituksekkaat otukset kilpailevat ruutuajasta täyttäen kilvan jokaisen pikselin ja sekuntin. Teknisesti jälki on hyvää HD-tasoa, paikoin jälkeä voi erehtyä luulemaan jopa 4K:ksi. Erityisesti väritoisto on maukkaasti kohdallaan. Valtaosin jälki on kuitenkin hieman turhan pehmeää yltääkseen aitoon 4K-erottelukykyyn - mistä ei ilmeisesti myöskään ole kyse 2k-masteroinnin ja kuvaustekniikan ansiosta. Soljuvan suurieleinen ääniraita rutisuttaa maailmojen saumoja ja luotaa musiikkiraidallaan satumaista maailmaansa lupsakasti.

Ekstrat

4K-versio on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista löytyy myös elokuvan HD-versio, jonka kaveriksi löytyy poistettuja kohtauksia ja noin tunnin edestä koosteita. (IJ)
27/03/2017

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy