Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Priest - 3D

Priest 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2011Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 260389EAN: 5051162287674

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Paul Bettany postapokalyptisen maailman vartijana
Paul Bettany postapokalyptisen maailman vartijana
Paul Bettany
Paul Bettany
Maggie Q
Maggie Q
Cam Gigandet on nuori sherifi, jonka tyttöystävä täytyy pelastaa vampyyrien kynsistä
Cam Gigandet on nuori sherifi, jonka tyttöystävä täytyy pelastaa vampyyrien kynsistä
Paul Bettany ja Cam Gigandet
Paul Bettany ja Cam Gigandet

Elokuva

Tu­le­vai­suu­des­sa vam­pyy­rien ja ih­mis­kun­nan ikiai­kai­nen tais­te­lu ju­lis­te­taan päät­ty­neek­si kun ryhmä pa­peik­si ni­met­tyjä us­kon­so­ti­lai­ta on­nis­tuu ot­ta­maan nis­ka­len­kin yön lap­sis­ta.

Tu­le­vai­suu­des­sa vam­pyy­rien ja ih­mis­kun­nan ikiai­kai­nen tais­te­lu ju­lis­te­taan päät­ty­neek­si kun ryhmä pa­peik­si ni­met­tyjä us­kon­so­ti­lai­ta on­nis­tuu ot­ta­maan nis­ka­len­kin yön lap­sis­ta. Voi­ton jäl­keen jäl­jellä ole­vat vam­pyy­rit sul­lo­taan erä­maan re­ser­vaat­tei­hin ja ih­mi­set aset­tu­vat kir­kon joh­ta­miin me­ga­kau­pun­kei­hin. En­ti­set so­ta­san­ka­rit eivät to­sin so­vi kir­kon rau­han ajan val­ta­suun­ni­tel­miin, jo­ten näistä tu­lee yh­teis­kun­nan hyl­kiöitä — kun­nes syrjäi­sessä aa­vik­ko­kylässä al­kaa taas ta­pah­tua.
Ko­mea ret­ro­fu­tu­ris­ti­nen tie­teisjännä­ri yh­dis­te­lee mauk­kaas­ti län­nen­ta­ru­ja ja us­kon­so­tia luo­den jän­nittävän tuo­reen gen­re­seik­kai­lun. Eri­tyi­ses­ti elo­ku­van al­ku­puo­lis­ko toi­mii upean te­hok­kaas­ti ava­tes­saan oma­lei­mais­ta us­kon­non sä­vyttämää maail­maan­sa ja ar­voi­tuk­sel­lis­ta juon­taan sääs­te­liään vähä­sa­nai­ses­ti. Ku­vas­tos­sa on pal­jon Bla­de Run­ne­ria ja Jud­ge Dred­diä, hie­man myös Alien­sia, mut­ta yh­dis­telmä on lai­nois­ta huo­li­mat­ta kieh­to­va. Elo­ku­van lop­pua koh­den to­mui­nen aa­vik­ko ja ge­nee­ri­nen mättö tun­tu­vat kui­ten­kin syövän har­mil­li­sen suu­ren pa­lan elo­ku­vas­ta, jol­loin rik­kaan vyyh­din mah­dol­li­suu­det tu­le­vat vain osit­tain hyö­dyn­ne­tyk­si. Lop­pu­tu­lok­se­na on su­la­va toi­min­ta­seik­kai­lu, jos­sa kui­ten­kin oli­si ol­lut rah­kei­ta enempään­kin.
Sa­man oh­jaa­jan ja niin ikään Paul Bet­ta­nyn täh­dittämän "Le­gion"-e­lo­ku­van jäl­keen tämä tun­tuu osit­tain van­han tee­man ite­raa­tiol­ta, jos­sa zom­bien ti­lal­la ovat vam­pyy­rit ja lan­gen­neen en­ke­lin ti­lal­la kir­kon yh­tey­destä ero­tet­tu pap­pi. Pa­ran­nus näi­den kah­den elo­ku­van vä­lillä on kui­ten­kin niin mer­kittävä että mies­ten soi­si yrittävän vielä kol­man­nen­kin ker­ran.

Kuva & ääni

3D vaikutelma on geometrisesti virheetön. Väreissä on välillä hieman metallimaisuutta ja kohinaa varsinkin ihon kohdalla. Fokuksessa olevan kentän syvyyttä on käytetty usein tehostamaan näyttämön syvyyttä, jolloin katse saattaa välillä kohdistua väärin, mikä jonkinverran rasittaa silmiä. Efektiä on kuitenkin useimmiten käytetty sumentamaan kuvaa vain maltillisesti, mikä lieventää huomattavasti tätä ongelmaa. Maisemaotokset esitetään useimmiten täysin terävänänä, mikä tuottaa hieman kerroksellisen ja sarjakuvamaisen vaikutelman. Tämä toisaalta sopii hyvin elokuvan tyyliin. Syvyysvaikutelma on poikkeuksetta varsin vakuuttava. Elokuvan yleisen tummuuden vuoksi vaikutelma tilasta tuntuu enimmäkseen ruudun tasosta syvyyssuuntaan, mutta osan aikaa tapahtumia ja varsinkin pienempiä objekteja on sijoitettu myös vahvasti etualalle. Välillä esiintyviä tummia partikkeleita on tosin varsin vaikea havaita aivan etualalla. Tekstitys on sijoitettu vain hieman ruudun tason etupuolelle, mutta välillä se vaikuttaa siirtyvän hieman lähemmäksi 3D:n mukana. Ääniraita on samaa sarjaa perusversion kanssa.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan, käsikirjoittaja Cory Feldmanin ja tähtien Paul Bettany ja Magge Q hyvä puhelias kommenttiraita, nettipohjainen triviaraita, making of -pätkiä tarjoileva hajanainen kuvakuvassa-raita, poistettuja kohtauksia (SD 13 min.) ja koosteet tarinan maailman luomisesta (HD 13 min) ja aseista (HD 11 min). Näiden 2D-versiosta tuttujen ekstrojen lisäksi 3D-versiolta löytyy vielä interaktiivinen 360-asteen esittely aseista ja ajoneuvoista. (IJ/EV)
21/10/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy