Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Spider-Man 2

Hämähäkkimies 2 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hämähäk­ki­mies kas­vaa isok­si tai ai­na­kin ha­vah­tuu sii­hen, että su­per­san­ka­rin elämä osaa ol­la myös uu­vut­ta­vaa, eten­kin kun hä­nellä on yllättäen – irk­ku­vis­kiltä ni­mensä saa­nut – kil­pa­ko­si­ja Ma­ry Ja­nen suh­teen.

Hämähäk­ki­mies kas­vaa isok­si tai ai­na­kin ha­vah­tuu sii­hen, että su­per­san­ka­rin elämä osaa ol­la myös uu­vut­ta­vaa, eten­kin kun hä­nellä on yllättäen – irk­ku­vis­kiltä ni­mensä saa­nut – kil­pa­ko­si­ja Ma­ry Ja­nen suh­teen.
Jat­ko-o­san il­mes­ty­mi­nen oli so­vit­tu pa­pe­ril­la jo en­nen kuin ykkö­so­sa eh­ti pois teat­te­reis­ta, mut­ta sen si­jaan ei ol­lut lain­kaan ar­vat­ta­vaa, että kak­ko­so­sa tu­li­si ole­maan näin vet­reä toi­min­ta­seik­kai­lu. Mo­nel­la ta­paa tämä on jo­pa al­ku­peräistä pa­rem­pi elo­ku­va. Ilah­dut­ta­vaa on se­kin, että myös lop­puyh­tee­not­to on osat­tu tässä hoi­taa hie­man uu­del­la ta­val­la.
Oh­jaa­ja Sam Rai­mi ja al­ku­peräi­set täh­det To­bey Ma­gui­re ja Kirs­ten Dunst ovat täy­sillä mu­ka­na, ja uu­te­na vas­tus­ta­ja­na nähdään Alf­red Mo­li­na (mm. Pie­ni suk­laa­puo­ti) Tri. Mus­te­ka­la­na.
Pe­rin­tei­siin no­jaa­va ta­ri­na toi­mii yllättävän mo­nel­la ta­sol­la, teh­den elo­ku­vas­ta yh­dessä sym­paat­tis­ten hah­mo­jen ja hy­vien näyt­te­lijöi­den kans­sa eh­dot­to­mas­ti enemmän kuin vain sar­ja­ku­va-a­dap­taa­tion.

Kuva & ääni

Kuva on kiitettävän korkeatasoinen, mutta sellaisena hivenen turhan pehmeä ja osittain siksi myös väritoisto jää aavistuksen vajaaksi. Toisaalta kontrasti on ainakin riittävä, eikä lievää kohinaa pahempia virheitä esiinny. Ääniraita sitä vastoin on täysin moitteeton. Dialogi on luonnollisen selkeää ja sijoittuu hyvin tilassa. Musiikkiraita on onnistuneen pirteä, ajoittain pelkästään kepeää taustatekstuuria, mutta oikeissa paikoissa myös iskevän mukaansatempaavaa tykitystä. Tehosteet toimivat ensiluokkaisesti ja tilavaikutelma on – kuten genre edellyttäisikin – vaikuttavan jäsentynyt ja vivahteikas suunnattuja tehosteitaan myöten. Tehokas ja oikealla tavalla dynaaminen ääniraita osaa hyödyntää myös subwooferia.

Ekstrat

Ekstroissa kaksi kommenttiraitaa, joista ensimmäisellä ohjaaja, ajoittain tuottajien Avi Arad ja Grant Curtis täydentämänä, sekä jälkimmäisellä kuuluisa tehostemies John Dykstra yhdessä viiden muun tehosteiden kanssa työskennelleen kanssa. Raidoista molemmat ovat hyviä, mutta ensimmäinen on virkeämpi ja lopulta myös kiinnostavampi. Lisäksi elokuvalevyltä löytyy vielä hyvä triviatekstitys, netissä aiemmin nähtyjä mainoshenkisiä minidokumentteja (8 min.), musiikkivideo, anamorfinen traileri DD5.1-äänin ja easter egginä ohjaajan erikoisintro. Ekstralevyllä kaikenkattava dokumentti (126 min.), lyhyempiä dokumentteja (52 min.), monikuvakulmana hyvin toteutettu ote elokuvan tekemisestä (14 min.), kuvagalleria Alex Rossin maalauksista, pelin traileri ja lyhyt mainosdokumentti pelistä (4 min.). Ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy