Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Ray

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 146 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.86
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 111564EAN: 5050582332056

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

U­pea, kah­del­la Os­ca­ril­la pal­kit­tu elämän­ker­ta-e­lo­ku­va Ray Char­le­sis­ta, jo­ka köy­histä lap­suu­den olois­ta ja nuo­rel­la iällä koh­taa­mas­taan so­keu­des­ta huo­li­mat­ta nou­si mu­sii­kil­laan maail­man suo­sioon.

U­pea, kah­del­la Os­ca­ril­la pal­kit­tu elämän­ker­ta-e­lo­ku­va Ray Char­le­sis­ta, jo­ka köy­histä lap­suu­den olois­ta ja nuo­rel­la iällä koh­taa­mas­taan so­keu­des­ta huo­li­mat­ta nou­si mu­sii­kil­laan maail­man suo­sioon. Pääo­san Ja­mie Foxx te­kee eri­no­mai­sen suo­ri­tuk­sen luo­des­saan ku­van in­to­hi­moi­ses­ta, mut­ta myös huu­mei­den ja vas­toinkäy­mis­ten lei­maa­mas­ta mie­hestä. Lois­ta­va elo­ku­va, jol­le oh­jaa­jan kom­ment­ti­rai­dan kuun­nel­tuaan ja ymmär­ret­tyään kai­ken elo­ku­vaan pu­ser­re­tun vai­vannäön ha­luai­si an­taa vielä puut­tu­van lisätäh­den.

Kuva

Erinomainen kuva, joka säilyttää yksityiskohtaisuutensa ja miellyttävästi sävytetyn väritoistonsa niin valossa kuin varjossa, niin voimakkaasti väritetyissä lapsuuden takaumissa kuin realistisemmin piirretyssä nykyajassa. Kohinaa ja minimaalista roskaa esiintyy jos tarkkaan etsii, mutta minkäänlaista aliasing-värinää tai muuta ylimääräistä eloa ei tarvitse karsastaa. Käytännössä jälki on liki täydellistä.

Ääni

Ääniraita toimii hienosti niin dialogiltaan kuin musiikiltaankin, josta osa on Ray Charlesin elokuvaa varten esittämää. Sen enempää tilakanavat kuin subwoofer eivät koetuksille joudu, mutta kokonaisvaikutelma on leppoisa, eloisa ja kauttaaltaan miellyttävä.

Ekstrat

Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa mykistävä, syvällisesti aiheeseensa uppoutuneen ohjaajan kommenttiraita, joka tutun tuotantotiedon ohella tuo hienosti esiin tarinoiden ja yksityiskohtien taustat sekä kerronnassa otetut ajoittaiset vapaudet. Lisäksi mukana ekstralevyllä poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (28 min.), pidennettyjä musiikkikohtauksia (5 min.), mainio dokumentti Foxxista Rayn roolissa (11 min.), mainosmainen katsaus (3 min.), Rayn muistelua (4 min.) sekä soundtrackin ja muistokonsertin mainokset. Tuplalevy. (IJ)

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy