Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Red sonja

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1985Kesto: 89 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 00794EAN: 5050582767575

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

U­pean kan­keil­la näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­sil­la ja lap­sek­kaal­la dia­lo­gil­la ryy­di­tet­ty sa­tu­seik­kai­lu hur­jas­ta miek­ka­nai­ses­ta, jo­ka oi­koo maail­man­sa vää­ryyk­siä yk­si ker­ral­laan.

U­pean kan­keil­la näyt­te­lijä­suo­ri­tuk­sil­la ja lap­sek­kaal­la dia­lo­gil­la ryy­di­tet­ty sa­tu­seik­kai­lu hur­jas­ta miek­ka­nai­ses­ta (tans­ka­lai­sa­mat­so­ni Bri­git­te Niel­sen), jo­ka oi­koo maail­man­sa vää­ryyk­siä yk­si ker­ral­laan. Ar­nold Sc­hwar­ze­neg­ger seu­raa perässä suo­je­lu­sen­ke­linä, mut­ta tässä mie­hi­sen fe­mi­nis­ti­sessä miek­ka ja mys­tiik­ka -ry­mis­te­lyssä hä­nel­le on va­rat­tu vain sta­tis­tin va­kans­si.
Ta­jun­nan­vir­ta­na ete­nevä ta­ri­na on klas­sis­ta fan­ta­sia­hut­tua hir­viöi­neen, ta­lis­man­nei­neen ja loit­sui­neen, ja töksäh­te­levä dia­lo­gi se­kin kuin suo­raan las­ten lei­keistä na­pat­tua. Hah­mot poh­jau­tu­vat Co­nan-e­lo­ku­vien ta­paan kir­jai­li­ja Ro­bert E. Howar­din mie­li­ku­vi­tuk­seen ja ko­mean teat­raa­li­sis­ta la­vas­teis­ta vas­taa Fel­li­nin ja Pa­so­li­nin kans­sa­kin töitä teh­nyt Da­ni­lo Do­na­ti. Ko­ko­nai­suus on­kin hil­peän lap­sen­mie­li­nen — jos­kaan ei välttämättä lap­siystäväl­li­nen — yh­dis­telmä yhtäältä amatöö­rimäistä imp­ro­vi­soin­tia ja hur­jaa pa­nos­tus­ta es­te­tiik­kaan. Lip­pu­luu­kul­la tämä flop­pa­si ran­kas­ti.

Kuva & ääni

Kiitettävän vakaa ja jäsentynyt kuvaa ei aina aivan täysin pidä kuosiaan kameran liikkeissä ja jokunen otos jää pehmeähköksi. Aiempien DVD-julkaisujen jälkeen jälki on kuitenkin suorastaan upeaa katsottavaa. Legendaarisen Ennio Morriconen mahtipontinen musiikkiraita antaa tapahtumille elämää suuremmat mittapuut. Subbari saa silti uinua ja tehosteet kuulostavat dialogin lailla kireältä. Jos hieman saivarrellaan niin alkukohtauksessa kiljahdukset ja voihkinta kuuluu "kaivosta" turhan voimakkaasti verrattuna siihen pitkään kaikuun joka kuului kun naiset tippuivat kaivoon.

Ekstrat

Ekstroissa muilta Arska-julkaisuilta tuttu dokkari miehestä itsestään (16 min.), asiallinen minikooste elokuvan tekemisestä (12 min.), traileri ja suppeat kuvan ja äänen säätötestit. (IJ)
09/04/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy