Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Revolutionary Road

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 208349EAN: 7332431994454

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Ric­hard Ya­te­sin vuon­na 1961 jul­kais­tuun sa­man­ni­mi­seen esi­kois­ro­maa­niin pe­rus­tu­va draa­ma pa­laut­taa 10 vuot­ta sit­ten Ti­ta­ni­cis­sa elämää suu­rem­paa rak­kaus­ta­ri­naa luo­dan­neet Leo­nar­do Di­Cap­rion ja Ka­te Wins­le­tin yh­teen.

Ric­hard Ya­te­sin vuon­na 1961 jul­kais­tuun sa­man­ni­mi­seen esi­kois­ro­maa­niin pe­rus­tu­va draa­ma pa­laut­taa 10 vuot­ta sit­ten Ti­ta­ni­cis­sa elämää suu­rem­paa rak­kaus­ta­ri­naa luo­dan­neet Leo­nar­do Di­Cap­rion ja Ka­te Wins­le­tin yh­teen. Sä­vye­ro elo­ku­vien vä­lillä ei voi­si ol­la suu­rem­pi, sillä nyt kes­kiössä on idea­lis­ti­sen nuo­ren­pa­rin si­jaan avio­pa­ri, jos­ta näennäi­sen on­nel­li­nen kes­ki­luok­kai­nen elämä ki­ristää otet­taan. 1950-lu­vun lä­hiöelämään si­joit­tu­va elo­ku­va on en­nen­kaik­kea tut­kiel­ma elämän odo­tus­ten ja ar­jen tu­kah­dut­ta­vien kaa­vo­jen yh­teentörmäyk­sestä – us­kal­luk­ses­ta tehdä elämästä oman­lai­sen­sa ja pe­los­ta heittäy­tyä unel­mien vietäväk­si.
I­lois­ta kat­sot­ta­vaa elo­ku­va ei ole, sillä vaik­ka suo­ra­nai­seen fyy­si­seen vä­ki­val­taan ei ajau­du­ta, on hen­ki­nen ah­dis­tus ja hil­jaa pin­nan al­la ky­tevä epä­toi­vo mil­tei ylit­se­vuo­ta­vaa. Ta­ri­nan ai­heut­ta­mat vat­sanvään­teet kou­rai­se­vat syvältä, sik­si ai­dos­ta ja hio­tun epä­ta­va­no­mai­ses­ta ker­to­muk­ses­ta on ky­se.

Kuva, ääni & ekstrat

Komea, elegantin puhdas ja värikylläinen kuva voisi olla hivenen yksityiskohtaisempi toistoltaan, mutta pehmeäksi tätä ei tarvitse väittää. Yksinkertaisen kaunis ja selkeä ääniraita muistuttaa American Beautya, joka on muutoinkin läheinen vertailukohta. Ekstroissa ohjaajan ja käsikirjoittajan tiivis kommenttiraita, poistettuja kohtauksia kommentein (25 min.), making of (29 min.), erinomainen dokumentti Yatesistä (26 min.) ja traileri. Kaikki ekstrat esitetään HD-muodossa, ja kommentiraitaa lukuunottamatta myös suomeksi tekstitettyinä. (IJ)
19/06/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy