Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Tappajat

The Killers 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1964Kesto: 93 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 203192EAN: 6416548834610

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Le­vyn ta­ka­kan­si ker­too Tap­pa­jat-e­lo­ku­van poh­jau­tu­van Er­nest He­min­gwayn ro­maa­niin.

Le­vyn ta­ka­kan­si ker­too Tap­pa­jat-e­lo­ku­van poh­jau­tu­van Er­nest He­min­gwayn ro­maa­niin. Tämä oli­si­kin mie­len­kiin­toi­nen kir­ja, mut­ta lu­ki­jan täy­tyy tyy­tyä kir­jai­li­jan vuon­na 1927 Sc­rib­ner-leh­teen kir­joit­ta­maan neljän si­vun no­vel­liin, jo­ka on poi­ki­nut elo­ku­via Siod­ma­kis­ta Tar­kovs­kiin.
A­lun pe­rin ur­hei­lu, ri­kos ja pe­tos kie­toi­vat nyrk­kei­lijän seit­tiinsä, mut­ta Don Sie­gel muut­ti tan­te­reek­si au­toi­lun. Tap­pa­jat (Lee Mar­vin, Clu Gu­la­ger) ot­ta­vat hen­gen ral­li­mes­ta­ril­ta (John Cas­sa­ve­tes), jo­ka koh­ta­loon­sa alis­tues­saan ih­me­tyttää am­mat­ti­lai­sia. He al­ka­vat vetää esiin mo­ni­mut­kais­ta ri­kos­vyyh­tiä päästäk­seen pa­rem­mil­le apa­jil­le.
Huo­mio­nar­vois­ta on li­ki kub­rick­mai­nen keik­ka­ku­vaus, ja kon­na­kak­si­kon nos­to pää­hen­kilöik­si. Sie­ge­lin la­ko­ni­nen suo­ra­su­kai­suus oli ai­koi­naan niin sho­kee­raa­vaa, et­tei te­le­vi­sio huo­li­nut tuo­tos­ta, vaan elo­ku­va pan­tiin teat­te­ri­le­vi­tyk­seen. Ny­kyäänhän toi­mi­taan toi­sin, bru­taa­lit pyrskäh­dyk­set me­nevät suo­raan vi­deol­le.
E­lo­ku­vaan lii­tettävät anek­doo­tit ovat mo­ni­nai­set: Mar­vi­nin ke­hut­tu kuo­lin­koh­taus joh­tui en­nen kaik­kea al­ko­ho­lis­ta, An­gie Dic­kin­son ro­mah­ti kuul­tuaan väi­te­tyn ra­kas­ta­jan­sa John F. Ken­ne­dyn mur­has­ta ja Ro­nald Rea­ga­nin an­toi vii­mei­sen (e­lo­ku­va)­roo­lin­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Levy edustaa aikansa kokokuvan tarkkuutta, mutta on katsottava. Monoraita toistuu sävyittä, mutta selkeästi. Ekstroihin on tallennettu traileri, mielenkiintoiset triviaruudut, biografiat ja kuvagalleria. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy