Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Shogun

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1980Kesto: 547 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.33
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital 2.0Mono
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112707415

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ja­mes Cla­ve­lin ro­maa­niin poh­jau­tu­va kun­nian­hi­moi­nen mi­ni­sar­ja seu­raa 1600-­lu­vul­la Ja­pa­niin haak­si­rik­kou­tu­nut­ta eng­lan­ti­lais­ta me­renkä­vijää, jo­ka jou­tuu pait­si kes­kel­le täy­sin vie­ras­ta kult­tuu­ria myös pii­kik­si suur­val­ta­po­li­tii­kan rat­tai­siin.

Ja­mes Cla­ve­lin ro­maa­niin poh­jau­tu­va kun­nian­hi­moi­nen mi­ni­sar­ja seu­raa 1600-lu­vul­la Ja­pa­niin haak­si­rik­kou­tu­nut­ta eng­lan­ti­lais­ta me­renkä­vijää, jo­ka jou­tuu pait­si kes­kel­le täy­sin vie­ras­ta kult­tuu­ria myös pii­kik­si suur­val­ta­po­li­tii­kan rat­tai­siin. Por­tu­ga­lin etu­pii­riin Paa­vin sa­lai­sel­la määräyk­sellä kuu­lu­vas­ta maas­ta rah­da­taan vuo­sit­tain mit­ta­via rik­kauk­sia emä­maa­han, eikä tähän yhtälöön so­vi vi­hol­lis­maan edus­ta­jan läsnäo­lo.
Ko­ko­naan Ja­pa­nis­sa ku­vat­tu, ame­rik­ka­lai­sen CBS-te­le­vi­sio­ka­na­van tuot­ta­ma sar­ja luo kieh­to­van rik­kaan ja us­kot­ta­van maail­man, jos­sa iki­van­hat ja kun­niak­kaat pe­rin­teet törmäävät kun­nian­hi­moon ja val­ta­pe­liin. Sar­ja on­kin ker­ras­saan lu­moa­va yh­dis­telmä opas­tus­ta ja­pa­ni­lai­seen kult­tuu­riin ja West Wing -tyy­listä pe­rio­di­po­li­ti­koin­tia, viih­teen kei­noin ker­rot­tu­na.

Kuva & ääni

Jo DVD:llä hyvältä näyttänyt kuva on edukseen myös teräväpiirtokuvana. Ikäänsä nähden erinomainen kuva vakuuttaa etenkin hallitulla väritoistollaan, mutta myös lähikuvista tuntuu löytyvän yllättävän paljon erottelukykyä. Äänipuolella ikä tuntuu selvemmin, mutta vaikka anti on ehkä hieman kolkkoa on kokonaisuus dialogiaan myöten selkeä. Kertojana itse Orson Welles. Ääniraita löytyy nyt sekä Dolby Digital 2.0 -muotoon koodattuna monoraitana, että uutena DTSHD Master Audio 5.1 -raitana.

Ekstrat

DVD:ltä tutuissa ekstroissa hyvä 13-osainen making of -dokumentti (80 min.), ohjaaja Jerry Londonin kommentit valikoituihin kohtauksiin ja koosteet samuraista, geishoista ja teeseremoniasta. (IJ)
14/04/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy